Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / ΥΠΟΙΚ: Μέχρι το τέλος Μαΐου η απόδοση τέλους στην ΑΑΔΕ για την πλαστική σακούλα
ΥΠΟΙΚ: Μέχρι το τέλος Μαΐου η απόδοση τέλους στην ΑΑΔΕ για την πλαστική σακούλα | Pagenews.gr
Pagenews Team

Μέχρι το τέλος Μαΐου 2018 και όχι έως το τέλος Απριλίου θα πρέπει να υποβληθεί στην ΑΑΔΕ η δήλωση απόδοσης του τέλους από τους υπόχρεους για την πλαστική σακούλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών θα προωθηθεί άμεσα και σχετικά νομοτεχνική τροποποίηση των σχετικών διατάξεων στο νομοσχέδιο που εκκρεμεί προς ψήφιση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ: 

Από 1.1.2018 επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων. Οι υπόχρεοι σε δήλωση περιβαλλοντικού τέλους πλαστικής σακούλας, υποχρεούνται ανά τρίμηνο και μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη του τριμήνου στην απόδοση του τέλους με την υποβολή δήλωσης στην ΑΑΔΕ.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι σχετικές διατάξεις για την επιβολή του τέλους τροποποιούνται με τις διατάξεις του άρθρου 119 του κατατεθέντος σχεδίου νόμου, «Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2015/2366/ΕΕ για τις υπηρεσίες πληρωμών και άλλες διατάξεις», το οποίο εκκρεμεί προς ψήφιση, ειδικά κατά την πρώτη εφαρμογή, η δήλωση απόδοσης του τέλους υποβάλλεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εμπρόθεσμα έως το τέλος Μαΐου 2018 και όχι έως το τέλος Απριλίου, όπως προβλέπεται στο ως άνω νομοσχέδιο, όπως κατατέθηκε. Προς τούτο θα προωθηθεί άμεσα και σχετική νομοτεχνική τροποποίηση των σχετικών κατατεθεισών διατάξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μείωση έως και 80% στη χρήση πλαστικής σακούλας
Πλαστική σακούλα: Δωρεάν διάθεση τέλος από την 1η Ιανουαρίου
Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης: Δύσκολη αλλά επιβεβλημένη η αλλαγή για τις πλαστικές σακούλες

Ετικέτες: 


2018