Αυτοκίνητο

Peugeot 508: Υψηλού επιπέδου…

Peugeot 508: Υψηλού επιπέδου…
Όταν απουσιάζεις για καιρό από την πολυτελή κατηγορία των μεγάλων, επειδή σου έχει πάρει δικαίως τα... μυαλά η SUV εποχή, τότε, ο νέος εκπρόσωπος σου – στην προκειμένη το 508 – θα πρέπει να επανέλθει χωρίς τεχνολογικά «κομπιάσματα» και υστερήσεις έναντι του ανταγωνισμού.

Η Peugeot μπορεί να μην είχε τύψεις που δεν είχε εκπρόσωπο στην κατηγορία των μεγάλων πολυτελών – οι Γάλλοι έχουν ρίξει το βάρος στα SUV και αυτό τους βγήκε σε καλό – όμως , το 508, που έρχεται να καλύψει το κενό, φαίνεται να κάνει την έκπληξη χάρη στα πολλαπλά ατού του, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε πολυτέλεια/ εξοπλιστική αρτιότητα.

Έτσι, όπως, όλα τα μοντέλα της κατηγορίας, το μεγάλο στοίχημα δεν είναι μόνο η ευρυχωρία – που πλέον θεωρείται δεδομένα – αλλά το τεχνολογικό του υπόβαθρο που κερδίζει εν τέλει και τους αγοραστές.

Έτσι, το Peugeot 508 και με μήκος που αγγίζει τα 4,75 μέτρα, είναι ο πολυτελής εκπρόσωπος της φίρμας, με στοιχεία που θα δώσουν τα …ρέστα στον ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, η δυνατή τεχνολογική υπεροχή του ξεχωρίζει εμπρός στο ταμπλό, με το νέο πίνακα οργάνων, ο οποίος δεσπόζει εμπρός στο i-Cockpit που έχουν υιοθετήσει και άλλα μοντέλα της γαλλικής φίρμας.

Η μεγάλη οθόνη αφής των 10’’ υψηλής ευκρίνειας, η μονάδα HUD (head-up display) που μεταφέρει τις πληροφορίες επάνω στο παρμπρίζ, οι επτά διακόπτες που μοιάζουν με πλήκτρα πιάνου για τον χειρισμό των λειτουργιών όπως το ραδιόφωνο, τον κλιματισμό, την πλοήγηση κ.α. διαμορφώνουν το νέο πλαίσιο στο οποίο ο οδηγός θα χειρίζεται το νέο μοντέλο.

Επίσης, τα καθίσματα προσφέρουν έως και λειτουργία μασάζ, ενώ το εσωτερικό διαθέτει επίσης πληθώρα αποθηκευτικών χώρων συνολικής χωρητικότητας που φτάνει τα 32 λίτρα. Ανάμεσα στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης το 508 προσφέρει σύστημα νυχτερινής όρασης, σύστημα Active Safety Brake που αναγνωρίζει την ύπαρξη πεζών και ποδηλατών μέρα και νύχτα), αναγνώριση οδικής σήμανσης (Stop, απαγορευτικά κλπ.) κ.ά..

Επίσης, το αυτοκίνητο εφοδιάζεται προαιρετικά με το τελευταίας γενιάς Full Park Assist, με δυνατότητα αυτόματου παρκαρίσματος. Θα εφοδιάζεται με τους νέας γενιάς κινητήρες Euro 6.2 PureTech βενζίνης και BlueHDi, πετρελαίου. Μεταξύ αυτών είναι ο 1.6 PureTech με 180 ίππων, και τέσσερις εκδόσεις των κινητήρων diesel 1.5 και 2.0 BlueHDi, από 130 έως και 180 ίππους.

Περισσότερα νέα από τον χώρο του αυτοκινήτου στην ειδική κατηγορία του www.pagenews.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments