Ελλάδα

Αυτά είναι τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης ογκολογικών φαρμάκων (pics)

Αυτά είναι τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης ογκολογικών φαρμάκων (pics)
Οι συλληφθέντες για το κύκλωμα παράνομης πώλησης φάρμακων θεραπείας του καρκίνου οδηγήθηκαν στον ανακριτή.

Η αποκάλυψη για τη δράση του κυκλώματος που προχωρούσε σε παράνομη πώληση αντικαρκινικών φαρμάκων έχει προκαλέσει σάλο με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων. 

Η εισαγγελία Πρωτοδικών έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος των 21 ατόμων που εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα.

Η ογκώδης δικογραφία, που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα για τη δράση του κυκλώματος, περιλαμβάνει πληθώρα στοιχείων για εμπλοκή γιατρών και νοσηλευτών δημόσιων νοσοκομείων, αλλά και για ιδιώτες και φαρμακοποιούς.

Μέχρι στιγμής η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έχει προχωρήσει σε 21 συλλήψεις για την υπόθεση.

Ανάμεσα στις συλλήψεις είναι και τα τρία ηγετικά στελέχη του κυκλώματος, ένας 70χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας, ένας 64χρονος Έλληνας, ο οποίος, στο παρελθόν είχε συλληφθεί για μικροαπάτες και μία 57χρονη Ελληνίδα, η οποία φέρεται να είναι διαχειρίστρια φαρμακείου στην Αθήνα. 

Ανάμεσα στις συλλήψεις φέρεται ότι υπάρχουν άλλοι δέκα γιατροί, ενώ οι δύο από αυτούς εργάζονταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Συνελήφθησαν, επίσης, δύο νοσηλεύτριες δημόσιου νοσοκομείο, η μία στο Μεσολόγγι και η άλλη στην Αθήνα, οι οποίες φέρεται ότι διαχειρίζονταν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ογκολογικών και κυτταροστατικών φαρμάκων.

Το κύκλωμα υπεξαιρούσε φάρμακα που είχε πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο και τα διακινούσε στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στην Γερμανία, την Ελβετία και την Ιταλία, σε πολύ υψηλότερες τιμές. Η σπείρα δρούσε από το 2013 και εκτιμάται ότι έχει ζημιώσει το Δημόσιο πάνω από 13 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Οργή από τους καρκινοπαθείς για το κύκλωμα διακίνησης ογκολογικών φαρμάκων

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments