Ζώδια

Οι αστρολογικές προβλέψεις από 14 μέχρι 17 Μαΐου 2018 με τη Νέα Σελήνη στον Ταύρο.

Οι αστρολογικές προβλέψεις από 14 μέχρι 17 Μαΐου 2018 με τη Νέα Σελήνη στον Ταύρο.
Τι θα φέρει η Νέα Σελήνη του Μαΐου;

Τι θα φέρει η Νέα Σελήνη του ΜαΐουΌπως και κάθε Νέα Σελήνη μας δίνει τη δυνατότητα να επαναπροσδιοριστούμε και να θέσουμε νέους στόχους, ανάλογα με τον οίκο που καταλαμβάνει στον γενέθλιο χάρτη μας, αλλά και τις όψεις που σχηματίζει με τους γενέθλιους πλανήτες μας. Είναι μια σημαντική χρονική στιγμή, μια και η σύνοδος του Ηλίου με τη Σελήνη ανοίγει καινούργια ενδεχόμενα, τα οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε. Η Νέα Σελήνη θα διαρκέσει έως τις 29/05/2018, που είναι και η επόμενη Πανσέληνος.

Ο Ταύρος είναι το ζώδιο που περικλείει τη σχέση μας με τον φυσικό κόσμο. Αυτό περιλαμβάνει το σώμα μας, τη γη, τα τρόφιμα, τους φυσικούς πόρους, τα χρήματα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αποδίδουμε αξία στα πρόσωπα ή τις καταστάσεις. Σε πρακτικό επίπεδο, είμαστε εξαρτημένοι από τους πόρους που συλλέγουμε και αν δεν τους προστατεύουμε επαρκώς, δεν είμαστε καλά!

Η Νέα Σελήνη βρίσκεται πάνω στον απλανή αστέρα Capulus και Algol.Tους δύο αυτούς απλανείς αστέρες τους συνδέει ο ίδιος μύθος της Μέδουσας. Ο Algol σχετίζεται με το κεφάλι της μέδουσας, ενώ ο Capulus με το χέρι του Περσέα κρατά το σπαθί και κόβει το κεφάλι της Μέδουσας.

Ακολουθώντας το μήνυμα των σταθερών αστέρων, είναι εύκολο να χάσουμε τη ψυχή ή το μυαλό μας στον υλικό κόσμο. Ο άνθρωπος που ‘’χάνεται’’ στο κυνήγι της ύλης, “πετρώνει”, γίνεται σκληρός και συχνά αγνοεί το ήθος και τις αξίες του, επειδή αναλώνεται στο κυνήγι της υλικής επιτυχίας και ευημερίας. Η ύλη, όμως, είναι πάντα πρόσκαιρη και δεν μπορεί ποτέ να μας προσφέρει την πραγματική ευτυχία… Το σπαθί του Περσέα είναι στο χέρι μας. Χρειάζεται να κόψουμε το κεφάλι της μέδουσας, να κάνουμε τη σωστή κίνηση και να λειτουργήσουμε με σοφία και όχι με απληστία.

Το θετικό μήνυμα αυτών των δύο απλανών είναι η ανάγκη να ζούμε με μια ειλικρινή αίσθηση του σκοπού και του προορισμού μας ή τουλάχιστον να προσπαθούμε να μένουμε πιστοί στα ιδανικά μας για να μπορέσουμε να είμαστε και να νιώθουμε ευτυχείς.

Μεταμορφωτικές εμπειρίεςΤα φώτα (Ήλιος- Σελήνη ) βρίσκονται σε όψη τριγώνου με τον Πλούτωνα. Αυτό δηλώνει μια περίοδο που μπορεί να μπούμε σε πολύ βαθιές και, κυρίως, μεταμορφωτικές εμπειρίες. Είναι πολύ πιο εύκολο τώρα να διαχειριστούμε και να επιλύσουμε θέματα που μπορεί να μας δυσκόλεψαν το προηγούμενο διάστημα, κυρίως αν κάνουμε διαφορετικούς χειρισμούς απ’ ότι συνηθίζαμε.

Στον κύκλο αυτόν είναι ενεργό και το τρίγωνο του Ανάδρομου Δία με τον Ποσειδώνα, μια όψη που έρχεται να ανανεώσει την ελπίδα, τη γενναιοδωρία, αλλά και το πνεύμα της συλλογικότητας. Είναι κατάλληλη στιγμή να αναβαθμίσουμε το σύστημα αξιών μας, να δεχτούμε μια πνευματική βοήθεια που θα μας βοηθήσει να δούμε κάποια πράγματα πιο καθαρά, αλλά να γίνουμε και περισσότερο αλληλέγγυοι ως προς τους γύρω μας.

Η Αφροδίτη βρίσκεται στους Διδύμους και πάνω στον σταθερό αστέρα Al Hecka, τον αστέρα δηλαδή που σχετίζεται με τα ατυχήματα. H Αφροδίτη στο χάρτη για την Αθήνα κυβερνά τον 2ο και 9ο οίκο. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε ότι αφορά τα οικονομικά θέματα Επιβάλλεται σύνεση και οργάνωση στην διαχείριση τους και όχι παρορμητικά ανοίγματα ή την ανάληψη του όποιου οικονομικού ρίσκου!

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του κύκλου αυτού είναι οι δύο πλανήτες που ετοιμάζονται να αλλάξουν ζώδιο.

Το επικίνδυνο διάστημα μέχρι τον ΑύγουστοΟ πρώτος είναι ο Άρης, που ετοιμάζεται να χάσει δύναμη (στο ζώδιο του Αιγόκερου ήταν σε έξαρση) και να περάσει στον Υδροχόο, απ’ όπου θα περάσει και σε ανάδρομη πορεία στις 26 Ιουνίου, έως τις 2 Αυγούστου. Μόλις πατά το έδαφος του Υδροχόου, σχηματίζει μια όψη τετραγώνου με τον Ουρανό, ο οποίος και αυτός σήμερα περνά στο ζώδιο του Ταύρου.

Η όψη αυτή χαρακτηρίζει ένα “επικίνδυνο” διάστημα, κατά τη διάρκεια του οποίου πολλά γεγονότα θα συμβούν με τρόπο αναπάντεχο και ξαφνικό. Παράλληλα και εμείς οι ίδιοι θα έχουμε την τάση να λειτουργούμε παρορμητικά, χωρίς καθόλου να υπολογίζουμε τις συνέπειες.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν σε κοσμικό επίπεδο και βίαια γεγονότα. Η έλλειψη συγκέντρωσης και προσοχής πιθανώς να οδηγήσει σε ατυχήματα όσους χειρίζονται ηλεκτρισμό ή τεχνολογία ή κατά τις μετακινήσεις.

Ο Ουρανός στον Ταύρο μέχρι το 2026Η άλλη σημαντική μετακίνηση είναι αυτή του Ουρανού, ο οποίος περνά στον ζώδιο του Ταύρου. Ο Ουρανός, που είναι αργός πλανήτης και έμεινε στον Κριό από τον Μάρτιο 2011, θα μείνει στο ζώδιο του Ταύρου έως το 2026. Να σημειώσουμε εδώ ότι είχε ξαναβρεθεί στο ζώδιο του Ταύρου την περίοδο από το 1935 έως το 1942.

Ο Ουρανός εδώ βρίσκεται σε πτώση και καλείται να υπηρετήσει τα θέματα που του επιβάλλει το ζώδιο του Ταύρου, δηλαδή την προσπάθεια για συναισθηματική και υλική ασφάλεια και τη δημιουργία “στεγανών”, κάτι που είναι τελείως αντίθετο από τη φύση του πλανήτη.

Θα μας θυμίσει πως το θέμα της ασφάλειας δεν βρίσκεται στην ύλη, αλλά στην καλή διατήρηση αυτών που έχουμε. Κυρίως, όμως, θα δώσει έμφαση στο θέμα της διαχείρισης των φυσικών πόρων στη γη, ένα πρόβλημα που στο οποίο μέχρι σήμερα δεν έχουμε βρει τις σωστές λύσεις! Η συνεχιζόμενη βλάβη που προκαλείται στα διάφορα οικοσυστήματα, θα επιβάλλει πολλαπλά και αυστηρά μέτρα προστασίας.

Δεν αποκλείεται στα χρόνια αυτά που ο Ουρανός θα παραμείνει στον Ταύρο να χρησιμοποιηθούν και εναλλακτικές πηγές ενέργειας, που θα τροφοδοτήσουν τον πλανήτη, βελτιώνοντας την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Σε πολλές περιπτώσεις, θα μας δώσει την ευκαιρία της ανάληψης δράσης για την προστασία της γης.

Ο Ουρανός ως πλανήτης εγγυάται εκπλήξεις τόσο θετικές, όσο και αρνητικές. Η θέση του στο ζώδιο του Ταύρου, είναι πιθανό να προκαλέσει έντονες φυσικές καταστροφές, όπως σεισμούς, ξηρασίες, πλημμύρες, που θα είναι το αποτέλεσμα της μέχρι τώρα ταλαιπωρίας που έχει υποστεί ο πλανήτης.

Κάτι επίσης που πρόκειται να αναθεωρηθεί είναι όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή.

Θέματα που αφορούν αφενός έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής, όπως η χορτοφαγία, φαίνεται να κερδίζουν έδαφος και να γίνονται περισσότερο δημοφιλή, αφού πλέον τα περισσότερα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν πως όχι μόνο οι φυτικές τροφές είναι επαρκείς, αλλά ωφελούν και πολύ περισσότερο την υγεία!

Ο Ουρανός επαναστατεί απέναντι σε ότι του επιβάλλεται και κυρίως σε ό,τι αφορά το κατεστημένο και την εξουσία.

Το θέμα των ζώων που θανατώνονται ή ταλαιπωρούνται και γενικότερα η σκληρότητα που τους ασκείται είναι σίγουρο πως θα μας απασχολήσει έντονα μέσα στα επόμενα χρόνια και είναι πολύ πιθανό να δούμε αλλαγές σε ότι αφορά την βιομηχανία που ασχολείται με τα ζωικά προϊόντα.

Η μεγάλη αλλαγή θα υπάρξει στο χρήμα και στον τρόπο που το διακινούσαμε μέχρι σήμερα και είναι πολύ πιθανό στα επόμενα χρόνια όλες οι συναλλαγές να γίνονται με ψηφιακό τρόπο.

Όταν αλλάζουν όμως τα χρήματα, αλλάζει και η αξία των προϊόντων και αυτός μπορεί να είναι ο λόγος μεγάλων αλλαγών στις δομές της κοινωνίας μας.

Σε κάθε περίπτωση, πολλές και σημαντικές αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στα επόμενα χρόνια και εμείς καλούμαστε να τις ακολουθήσουμε.

Το σίγουρο είναι πως όποιος μείνει αμετακίνητος στις θέσεις και τις απόψεις του, αρνούμενος να ακολουθήσει τις αλλαγές των καιρών, δεν θα μπορέσει να συμβαδίσει με τις εξελίξεις και φυσικά δεν θα καταφέρει να εκπληρώσει τα όνειρά του και τις επιθυμίες του.

Η αλλαγή που επιβάλλει ο Ουρανός είναι μονόδρομος και καλούμαστε να τον ακολουθήσουμε, ακόμα και με κόστος. Και χρειάζεται την προσοχή μας! Το κόστος είναι πάντα μεγαλύτερο όταν μένουμε αμετακίνητοι! Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες, στις ημερήσιες προβλέψεις. Δείτε επίσης παρακάτω την τηλεοπτική εκπομπή μας, για να μάθετε πως οι αστρολογικές όψεις θα επηρεάσουν το ζώδιο σας.

Πηγή: myastro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments