Διεθνή

Ιερουσαλήμ: Η σφαγή των Παλαιστινίων – Τα “αιματοβαμμένα” εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας (pics&vids)

Ιερουσαλήμ: Η σφαγή των Παλαιστινίων – Τα “αιματοβαμμένα” εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας (pics&vids)
Η αιματοχυσία στην λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ - ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.

Ένα σύγχρονο αιματοκύλισμα διαδραματίζεται στην λωρίδα της Γάζας, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. Κάτι τέτοιο, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και κόσμος έχει ξεχυθεί στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί, καθώς όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

”Σήμερα ανοίγουμε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ” δήλωσε ο Ντέιβιντ Φρίντμαν μόλις ξεκίνησε η τελετή.

Η Παλαιστίνη κάνει λόγο για σφαγή – Οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει με αίμα

Στη Λωρίδα της Γάζας κυριαρχεί ο θάνατος και ο όλεθρος, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας κυριολεκτικά ρίχνουν στο ψαχνό έχοντας σκοτώσει πάνω από 50 Παλαιστινίους και ο αριθμός ολοένα και μεγαλώνει. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περισσότεροι από 2.200 διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής στη Γάζα, ενώ μεταξύ αυτών σύμφωνα πάλι με το υπουργείο είναι 74 παιδιά και 23 γυναίκες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ κατά την προσφιλή τακτική του αρνείται το αιματοκύλισμα και κάνει λόγο για δύο τρεις νεκρούς ανθρώπους. 

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση κατήγγειλε τα επεισόδια ως μια "τρομερή σφαγή" που διαπράττουν "οι δυνάμεις της ισραηλινής κατοχής" και ζήτησε την άμεση διεθνή παρέμβαση για την πρόληψη περαιτέρω θανάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές στη βόρεια Γάζα κατέστρεψαν ένα πυροβόλο όπλο που φέρεται να έριχνε βόμβες φωτιάς σε σκηνές.

Τι σημαίνει η μεταφορά της πρεσβείας

Η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλές πρωτεύουσες παγκοσμίως. Πρόκειται για εξέλιξη που συμπίπτει με την 70ή επέτειο από τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Η μετακίνηση της πρεσβείας, η οποία μέχρι τώρα ήταν εγκατεστημένη στο Τελ Αβίβ, σήμανε μονομερή ρήξη με την πολιτική που ασκούσε η αμερικανική διπλωματία επί δεκαετίες. Ταυτόχρονα αντίκειται προς τη διεθνή συναίνεση, κατά την οποία οι πρεσβείες δεν πρέπει να εγκατασταθούν στην Ιερουσαλήμ πριν υπάρξει διευθέτηση για το τελικό καθεστώς της πόλης κατόπιν διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστίνιων. Αντίθετα, για τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον Μπόλτον, η μετακίνηση της πρεσβείας όχι μόνο δεν υπονομεύει την ειρηνευτική διαδικασία, αλλά την ”κάνει ευκολότερη”.

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση με αφορμή τις συγκρούσεις στην Γάζα από το Βερολίνο

Έκκληση για ”αυτοσυγκράτηση” απηύθυνε η γερμανική κυβέρνηση, αναφερόμενη στις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν στην Λωρίδα της Γάζας με αφορμή την μετακίνηση, σήμερα, της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Τόνισε δε ότι η θέση του Βερολίνου, όπως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με το καθεστώς της πόλης της Ιερουσαλήμ, παραμένει σταθερή.

”Το άνοιγμα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ δεν πρέπει να αποτελεί αφορμή για βία. Σε μια τέτοια μέρα όπως η σημερινή καλούμε όλους να αποφύγουν την κατάχρηση του δικαιώματος για ειρηνική έκφραση άποψης. Ταυτόχρόνα πρέπει το Ισραήλ να τηρήσει την αρχή της αναλογικότητας στη λήψη μέτρων προστασίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία ‘Αντεμπαρ και πρόσθεσε ότι «η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί, όπως και η ΕΕ, να έχει την πεποίθηση ότι στην διαμάχη για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ μπορεί να υπάρξει μόνο μία αμοιβαία αποδεκτή λύση έπειτα από διαπραγμάτευση”.

Το Κάιρο καταδικάζει τη "στοχοθέτηση από το Ισραήλ των Παλαιστινίων αμάχων" στη Γάζα

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση καταδίκασε σήμερα με σθένος τη στοχοθέτηση από το Ισραήλ, όπως καταγγέλλει, Παλαιστίνων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, όπου τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στα σύνορα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Η Αίγυπτος απορρίπτει τη χρήση βίας εναντίον ειρηνικών διαδηλώσεων όπου διεκδικούνται νόμιμα και δίκαια δικαιώματα και προειδοποιεί για τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της επικίνδυνης κλιμάκωσης στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η κ. ‘Αντεμπαρ διευκρίνισε ακόμη ότι κανένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δεν συμμετείχε στην δεξίωση που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου την Κυριακή το βράδυ, με αφορμή την μετακίνηση της αμερικανικής πρεσβείας. «Η γερμανική κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να μην κάνει οτιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει αμφιβολίες για την θέση της σε ό,τι αφορά το διεθνές δίκαιο σε σχετικά με το καθεστώς της πόλης της Ιερουσαλήμ”, τόνισε.

Δείτε Live εικόνα από την λωρίδα της Γάζας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Μέση Ανατολή ξανά στις φλόγες – Με αίμα Παλαιστινίων τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments