Ελλάδα

Ένταση στη Βουλή στη συζήτηση για τον «Κλεισθένη» – Ζητούν να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου

Ένταση στη Βουλή στη συζήτηση για τον «Κλεισθένη» – Ζητούν να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου
«Το νομοσχέδιο αρχίζει και τελειώνει με το εκλογικό σύστημα και τα δημοψηφίσματα», ανέφερε ο κ. Αγοραστός.

Το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης» που θα αντικαταστήσει τον «Καλλικράτη» δέχθηκε σφοδρή κριτική από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα προκλήθηκε ένταση και ζητήθηκε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης ενημέρωσε τα μέλη της για το νομοσχέδιο και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αλλά και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση, ζητώντας την απόσυρση του.

«Το νομοσχέδιο αρχίζει και τελειώνει με το εκλογικό σύστημα και τα δημοψηφίσματα», ανέφερε ο κ. Αγοραστός. Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση για κυνικά παιχνίδια εξουσίας και κόλπα χειραγώγησης της κοινής γνώμης. 

Απέρριψε την άποψη του κ. Πουλάκη ότι «πρώτος στόχος το νομοσχεδίου είναι η εμβάθυνση τη δημοκρατικής και συλλογικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και πρόσθεσε πως δεν υπήρξε ειλικρινής διάλογος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Δεν μας σεβάστηκαν πουθενά», υποστήριξε για να συμπληρώσει ότι δεν είναι η απλή αναλογική της πρώτης Κυριακής αλλά η δόλια, σκοτεινή και ύποπτη αναλογική της δεύτερης Κυριακής.

«Είμαστε θυμωμένοι», σχολίασε από την πλευρά του ο Γιώργος Πατούλης και έκανε γνωστό ότι εντός της ημέρας θα κατατεθούν ψηφίσματα κατά του «Κλεισθένη» από τις Περιφερειακές Ενώσεις των Δήμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κλεισθένης 1»: Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας απέρριψε το νομοσχέδιο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments