Διεθνή

Ρωσία: Μειώθηκαν τα κρούσματα AIDS

Ρωσία: Μειώθηκαν τα κρούσματα AIDS
Είχαν αυξηθεί ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια.

”Καταγράφηκε σημαντική μείωση των αυξητικών τάσεων σε κρούσματα του AIDS, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της Ρωσίας, Βερόνικα Σκβαρτσόβα κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την καταπολέμηση του AIDS που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην μνήμη των θυμάτων του μολυσματικού και θανατηφόρου αυτού ιού.

”Τα τελευταία τρία χρόνια η κατάσταση άλλαξε ριζικά. Εάν πριν τρία χρόνια οι αυξητικές τάσεις των νέων κρουσμάτων του ιού HIV κυμαίνονταν σε ποσοστά της τάξεως του 8-10% ετησίως, εφέτος η τάσεις αυτές κυμάνθηκαν στο 1%”, δήλωσε ο Σκβαρτσόβα, προσθέτοντας ότι ”μας έμεινε λίγο ακόμη για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση και να την στρέψουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση”.

Στην Ρωσία, ο αριθμός των διαγνωστικών εξετάσεων σε σχέση με τον ιό HIV αυξήθηκε πέντε φορές τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια βελτιώθηκαν οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας του AIDS. H Σκβαρτσόβα δήλωσε ότι στην παρούσα στιγμή στην Ρωσία πραγματοποιείται η μετάβαση σε εξελιγμένα πρωτόκολλα θεραπείας του AIDS.

Όπως είχε επισημάνει επίσης παλιότερα το υπουργείο, τα τελευταία δέκα χρόνια η κάθετη μετάδοση του ιού HIV(από τη μητέρα στο έμβρυο) μειώθηκε κατά 3,5 φορές, και σήμερα το 98,4% των παιδιών που γεννιούνται από οροθετικές μητέρες είναι υγιή. Χάρη στην αγορά των φαρμάκων που διατίθενται κεντρικά, κατέστη δυνατόν να διασφαλισθεί η αγωγή με φάρμακα για περισσότερα από 60 χιλιάδες άτομα, που είναι υπό ιατρική παρακολούθηση.

Τέλος, σημειώνεται ότι, το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να γίνει ένας συντονισμός των προσπαθειών απ όλους του φορείς, την κυβέρνηση, την επιστημονική κοινότητα τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και τα μέσα ενημέρωσης, όσον αφορά στην αντιμετώπιση του ζητήματος και όχι μόνο να υπάρχει συντονισμός κατά την διάρκεια σχετικών επετειακών εκδηλώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως η παχυσαρκία επηρεάζει τους καπνιστές

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments