Οικονομία

«Κούρεμα» σε συντάξεις και αφορολόγητο από το 2019

«Κούρεμα» σε συντάξεις και αφορολόγητο από το 2019
Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπ. Οικονομικών, οι συντάξεις θα περικοπούν κανονικά από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωση ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για πρόωρη μείωση του αφορολογήτου, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι οι μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου το 2019 και το 2020, αντιστοίχως θα εφαρμοστούν. 

Η ίδια πηγή προσέθεσε ότι από το αποτέλεσμα προβλέπεται δημοσιονομικά ουδέτερο λόγω των αντίμετρων που θα λάβει η κυβέρνηση.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πιάνονται οι στόχοι για το 2018-2019 (σ.σ. όσον αφορά στο ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων) και υπό συζήτηση είναι μόνον το μέγεθος της υπέρβασης, που θα επιτρέψει μειώσεις φόρων και στοχευμένες παρεμβάσεις στις δαπάνες».

Επεσήμανε, δε, ότι το ΔΝΤ αναθεώρησε τις προβλέψεις του για το εφετινό πλεόνασμα από 2,9% του ΑΕΠ σε 3,5% του ΑΕΠ, αποδεχόμενο έτσι πλήρως τις ελληνικές εκτιμήσεις.

Όπως ανέφερε, παράλληλα, ο εν λόγω αξιωματούχος, η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις για την πορεία του ΑΕΠ εφέτος στο 2%- 2,1% και ότι οι συγκεκριμένες αναθεωρήσεις ελήφθησαν υπόψη για τη συμφωνία με τους θεσμούς στα δημοσιονομικά.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κυβερνητικός αξιωματούχος εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement), λέγοντας χαρακτηριστικά «μην έχετε καμία αμφιβολία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πρωτογενές πλεόνασμα 7,5 δισ. ευρώ στο τετράμηνο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play