Ειδήσεις

Ο Τζ. Κόντε θα συναντήσει τον Σέρτζιο Ματαρέλα

Ο Τζ. Κόντε θα συναντήσει τον Σέρτζιο Ματαρέλα
Ο Κόντε αναμένεται να παρουσιάσει στον Ιταλό πρόεδρο τον οριστικό κατάλογο των υπουργών του.

Στις 19:00 (τοπική ώρα, 20:00 ώρα Ελλάδας) ο ιταλός εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα μεταβεί στο Κυρηνάλιο μέγαρο για να συναντήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Κόντε αναμένεται να παρουσιάσει στον ιταλό πρόεδρο τον οριστικό κατάλογο των υπουργών του.

Π. Σαβόνα: Θέλω μια πιο ισχυρή και δίκαιη Ευρώπη

Στο μεταξύ, στο μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωζώνης αναφέρεται σε δήλωσή του ο υποψήφιος για την θέση του νέου υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας Πάολο Σαβόνα.

«Οι θέσεις μου είναι γνωστές. Θέλω μια διαφορετική Ευρώπη, πιο ισχυρή, αλλά πιο δίκαιη», δήλωσε ο Σαβόνα στον ιταλικό ιστότοπο οικονομικών ειδήσεων scenarieconomici.it

Yπενθυμίζει παράλληλα ότι το κυβερνητικό συμβόλαιο ανάμεσα στην Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια «προβλέπει την πλήρη εφαρμογή των στόχων που ορίσθηκαν το 1992 με την Συνθήκη του Μάαστριχτ, οι οποίοι επιβεβαιώθηκαν το 2007 με την Συνθήκη της Λισαβόνας, εντοπίζοντας τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για κάθε στόχο».

Ο Ιταλός οικονομολόγος εξηγεί επίσης ότι στο κυβερνητικό αυτό συμβόλαιο «υπάρχει η δέσμευση για μείωση του δημόσιου χρέους, όχι με παρεμβάσεις που να προβλέπουν φόρους και λιτότητα, αλλά μέσω της αύξησης του ΑΕΠ». Ζητά να δοθούν περισσότερες δικαιοδοσίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ προτείνει «την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σχολείου, για κάθε βαθμό εκπαίδευσης», ώστε «να βοηθηθεί, με νέα στήριξη, η δημιουργία της πολιτικής ένωσης».

Θα πρέπει να διαπιστωθεί τώρα αν οι δηλώσεις αυτές θα βοηθήσουν να ξεπερασθεί το βέτο που ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα φέρεται να έχει θέσει για το πρόσωπο του Σαβόνα. Μέχρι το βράδυ, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να διαπιστωθεί αν μπορεί να συσταθεί κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Τζουζέπε Κόντε

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments