Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του “Ρουβίκωνα”

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση του “Ρουβίκωνα”
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δείχνει ανοχή στον Ρουβίκωνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ,επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δείχνει ανοχή στον Ρουβίκωνα.

Η αντιμετώπιση του «Ρουβίκωνα» και της ανομίας είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης, την οποία η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ΝΔ να αναθεωρήσει στο μέλλον τον ποινικό κώδικα ώστε να τιμωρούνται συστηματικές ενέργειες που ζημιώνουν την χώρα.

«Το πρόβλημα είναι ευρύτερο με τον Ρουβίκωνα. Είναι πρόβλημα ανοχής σε μία ομάδα που έχει σαφείς ιδεολογικές αναφορές, που ανέχεται, αν όχι υποθάλπει, την οργανωμένη βία. Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Είναι μια επιχειρησιακή ομάδα που τους ηγέτες της τους γνωρίζουμε, γιατί ποστάρουν και δημοσίως στο Facebook. Μια οργάνωση που έχει κάνει μια σειρά από χτυπήματα βίαια, που ενέχουν απειλή. Αν υπήρχε πολιτική βούληση, θα μπορούσε εύκολα να αντιμετωπιστεί», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς αν φοβήθηκε από τις δημόσιες απειλές που δέχτηκε μέσω Facebook από ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα απάντησε: «Όχι ιδιαίτερα. Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι ούτε να με εκβιάζει ή να με απειλεί εμένα ή την παράταξη που εκπροσωπώ ο Ρουβίκωνας».

Όπως είπε «δεν θα αφήσω τέτοιες συμπεριφορές να συνεχίζονται. Θα εξετάσω όλα τα μέσα για να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα».

Υπογράμμισε επίσης ότι η βία χαμηλής ένταση και η βία υψηλότερης έντασης αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία», υπογραμμίζοντας ότι στα Εξάρχεια «εκπαιδεύεται μία νέα γενιά που ενδεχομένως καταλήξει στην τρομοκρατία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μητσοτάκης: «Oυδέποτε έχω ζητήσει προληπτική γραμμή στήριξης»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments