Ελλάδα

Άμφισσα: Απειλούν να χυθεί αίμα οι Ρομά για το θάνατο της 13χρονης (pics&vid)

Άμφισσα: Απειλούν να χυθεί αίμα οι Ρομά για το θάνατο της 13χρονης (pics&vid)
Άφαντος παραμένει ο δράστης στην Άμφισσα.

Σε μεγάλη αναστάτωση βρίσκεται η Άμφισσα, μετά την δολοφονία μιας 13χρονης από αδέσποτη σφαίρα. Μέχρι στιγμής, ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης, ενώ την ίδια στιγμή συγγενείς των Ρομά από όλη τη χώρα συγκεντρώνονται στον καταυλισμό.

Αυτό που κάνεις τις Αρχές να βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα, είναι μία “συγκέντρωση πολιτών” που προγραμματίζεται για τις 19:00, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζει κανείς ποιος είναι ο πρωτεργάτης της, αλλά και για ποιόν λόγο γίνεται. Συγκεκριμένα, η πόλη θυμίζει φρούριο, αφού σχεδόν όλα τα δημόσια κτίρια φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις και οι η περιπολίες στους δρόμους εμφανώς αυξημένες. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η Αστυνομική Διεύθυνση έχει ενισχυθεί με διμοιρίες από τους γειτονικούς νομούς.

Τι είπε ο δήμαρχος Άμφισσας, Θανάσης Παναγιωτόπουλος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

«Αυτό το περιστατικό δεν αποδίδει την ταυτότητα της ήσυχης πόλης που είναι η Άμφισσα» δήλωσε ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος. Ο δήμαρχος, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα μία ανακοίνωση στη μνήμη της 13χρονης που έχασε τη ζωή της, προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους, θεωρώντας πως «δεν μπορεί κανείς από οποιαδήποτε πλευρά να εκμεταλλευτεί ένα τόσο τραγικό γεγονός».

Εκφράζει και ο ίδιος την απορία του για τη «συγκέντρωση των πολιτών», θεωρώντας ότι «τέτοιες συγκεντρώσεις σ’ αυτόν τον χρόνο δεν έχουν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό».

Όπως αναφέρει ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος, «αυτήν τη στιγμή προσπαθούμε να αποτυπώσουμε τη θέληση της ευρύτερης κοινωνίας της πόλης, ανεξάρτητα από ακραίες φωνές απ’ όπου και αν αυτές προέρχονται». Κρατά, μάλιστα, αποστάσεις ακόμη και από την απογευματινή συγκέντρωση, καθώς, όπως σημειώνει, «πρόκειται για μία συγκέντρωση που δεν ξέρουμε ούτε ποιος την προσκαλεί, δεν ξέρουμε την ταυτότητά της και πολύ, δε, περισσότερο πρόκειται για μία συγκέντρωση, η οποία συγκαλείται μέσα από τα social media. Έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας να κουβεντιάσουμε οτιδήποτε. Τώρα δεν είναι η ώρα, καθώς η σημερινή μέρα είναι μία μέρα θλίψης για την πόλη».

«Παρόμοιο έγκλημα στην Άμφισσα έχει να γίνει από τις αρχές της δεκαετίας του ’80» υπενθυμίζει.

Η Ρομά ζητούν εκδίκηση

“Θα καεί η πόλη μετά την κηδεία του παιδιού”, λένε οι Ρομά που κατά την διάρκεια της νύκτας έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο του δράστη, έσπασαν τη τζαμαρία του κρεοπωλείου και απείλησαν την οικογένειά του και την οικογένεια του αδερφού του.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το tvstar.gr:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άμφισσα: Άφαντος ο δράστης που σκότωσε την 13χρονη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments