Πολιτική

Καμμένος από Ψαρά: Θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα

Καμμένος από Ψαρά: Θα επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα
Ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται στα Ψαρά στο πλαίσιο της άσκησης "Καταιγίς 2018" του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τα Ψαρά, ανέφερε πως σύντομα η Ελλάδα θα επεκτείνει την εθνική κυριαρχική ευθύνη στον θαλάσσιο χώρο της, μέσα από την εκμετάλλευση της ΑΟΖ.

Να γίνει γνωστό, ότι ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται στα Ψαρά στο πλαίσιο της άσκησης “Καταιγίς 2018” του Πολεμικού Ναυτικού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πάνος Καμμένος:

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή που η πατρίδα μας μεγαλώνει. Πολύ σύντομα θα επεκταθούν τα χωρικά μας ύδατα με την αναγνώριση της ΑΟΖ και την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου».

Αυτό δήλωσε από τα Ψαρά ο Πάνος Καμμένος προκαλώντας αίσθηση. Όμως, μετά την σύγχυση που προκλήθηκε διευκρίνισε ότι δεν μιλούσε για επέκταση αλλά φρούρηση.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να μην υπάρξουν παρανοήσεις, διευκρίνισε σε δεύτερο χρόνο, ότι δεν αναφερόταν σε επέκταση με την ακριβή έννοια του όρου αλλά φρούρηση των χωρικών υδάτων όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Ο Πάνος Καμμένος, είπε στην συνέχεια ότι η Ελλάδα θα ξεκινήσει σύντομα την εκμετάλλευση των εθνικών της φυσικών πόρων, ώστε να μετατραπεί σε χώρα – παραγωγό φυσικού αερίου και πετρελαίου, ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι “Το Πολεμικό Ναυτικό θα υπερασπίζεται τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκπρόσωπος ΑΝΕΛ: Τι απαντά για το ταξίδι του Καμμένου στο Μονακό

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments