Αυτοδιοίκηση
pagenews.gr / Αυτοδιοίκηση / Περιφέρεια Αττικής: Δημοπράτηση έργων σε Μαρούσι και Νέα Ιωνία
Περιφέρεια Αττικής: Δημοπράτηση έργων σε Μαρούσι και Νέα Ιωνία | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Ιουνίου 2018, 14:55 | ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14:56 13 Ιουνίου 2018, 14:56

Η Περιφέρεια Αττικής προχωρά στη δημοπράτηση έργων σε Μαρούσι και Νέα Ιωνία.

Αναλυτικά, δημοπρατούνται η αποπεράτωση ενός πολυχώρου πολιτισμού στο Μαρούσι, δίπλα στον Ιερό Ναού Αγίων Αναργύρων.

Δημοπρατείται επίσης και η κατασκευή πλατείας 5.5 στρεμμάτων και τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης στην καρδιά της Νέας Ιωνίας.

Τα τεύχη διακήρυξης για την επιλογή αναδόχων αναρτήθηκαν ήδη στο πρόγραμμα «Διαύγεια».Περιφέρεια Αττικής: Ημερομηνίες δημοπράτησης την 5η Ιουλίου 2018 για το πρώτο έργο και την 17η Ιουλίου 2018 για το δεύτερο

«Επενδύουμε σε έργα και υποδομές με γνώμονα τον πολιτισμό, την αλληλεγγύη και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στη βόρεια Αθήνα» επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος.

«Με τις παρεμβάσεις αυτές δίνουμε λύσεις σε αιτήματα δεκαετιών που αναβαθμίζουν, αφενός τις πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις στο Μαρούσι.

Αφετέρου την εμπορική δραστηριότητα της Νέας Ιωνίας με παράλληλη αντιμετώπιση της έλλειψης υπαίθριων χώρων αναψυχής και στάθμευσης», τόνισε ο κ. Καραμέρος.

Η παρέμβαση στο Μαρούσι αφορά στην αποπεράτωση του ημιτελούς, εδώ και 16 χρόνια, κτιρίου του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων.

Σκοπός να αξιοποιηθεί ως πολύκεντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων, εκθέσεων και δράσεων αλληλεγγύης, ενώ θα φιλοξενεί και Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.

Με την αποπεράτωση, το ισόγειο θα παραχωρηθεί στο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ με την επω­νυμία «Αμαρυσία Εστία» με ωφελούμενους νέους και παιδιά με αναπηρία.Το έργο αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το έργο έχει προϋπολογισμό έως 1.730.000,00€.

Το έργο στη Νέα Ιωνία, προϋπολογισμού 11.500.000 ευρώ, θα μετατρέψει ένα αναξιοποίητο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ 150), ιδιοκτησίας του δήμου, σε μια καλαίσθητη πλατεία.

Θα έχει διευρυμένες περιοχές πρασίνου, σκιερές καθιστικές περιοχές και μονοπάτια περιπάτου.

Η δε ανέγερση τριώροφου υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων, δυναμικότητας 350 θέσεων, θα εξυπηρετεί και τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από το σταθμό ΗΣΑΠ (στάση Νέας Ιωνίας).

Με την παρέμβαση θα αναδειχθεί η διατηρητέα καμινάδα που δεσπόζει στο μέσο σχεδόν του χώρου της πλατείας και αποτελεί μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιώργος Καραμέρος: Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη προς τους υποψηφίους στις πανελλαδικές εξετάσεις

Ετικέτες: 


2018