Αθλητισμός

Μουντιάλ 2018: Βραζιλία – Ελβετία 1-1

Μουντιάλ 2018: Βραζιλία – Ελβετία 1-1
Νέα έκπληξη στο Μουντιάλ 2018, μετά τη νίκη του Μεξικού επί της Γερμανίας. Βραζιλία - Ελβετία 1-1, με τον Κουτίνιο να ανοίγει το σκορ στο 20' και τον Ζούμπερ με κεφαλιά να ισοφαρίζει στο 50'. Κακοί οι Βραζιλιάνοι, άριστοι τακτικά οι Ελβετοί.

Μετά το Μεξικό και την έκπληξη μεγατόνων απέναντι στη Γερμανία, ήρθε… νέο μπαμ στο Μουντιάλ 2018. Βραζιλία – Ελβετία 1-1, με τους Ελβετούς να στέκονται υπέροχα απέναντι στο φαβορί της διοργάνωσης και να… σοκάρουν τον πλανήτη! Παρά το καλό τους ξεκίνημα και το γρήγορο γκολ, οι Βραζιλιάνοι ήταν φλύαροι στη συνέχεια και το πλήρωσαν.

Η σελεσάο άνοιξε το σκορ μόλις στο 20′ με ένα υπέροχο γκολ του Κουτίνιο, που εκτέλεσε από μακριά τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το γκολ θα περίμενε κανείς πως θα έκανε τη Βραζιλία περισσότερο επιθετική και πιο… ορεξάτη, ωστόσο έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι Ελβετοί έκλειναν καλά τους χώρους και με εξαίρεση μια ευκαιρία του Ζεσούς, δεν απειλήθηκαν μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

Και με το ξεκίνημα του δεύτερου… σόκαραν τη Βραζιλία. Στο 50′ έπειτα από κόρνερ, ο Ζούμπερ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τους Βραζιλιάνους να διαμαρτύρονται για φάουλ, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε σέντρα. Η Ελβετία ισοφάρισε και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση για να προηγηθεί.

Οι Βραζιλιάνοι πίεσαν στα τελευταία λεπτά, έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες για να βρουν το γκολ της νίκης, ζήτησαν πέναλτι σε πέσιμο του Ζεσούς, αλλά το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι. Μετά το 1-1, η Σερβία, που κέρδισε με 1-0 την Κόστα Ρίκα, είναι πλέον μόνη πρώτη στον όμιλο, με Βραζιλία και Ελβετία να ακολουθούν με έναν βαθμό.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Ντανίλο, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Μαρσέλο, Κασεμίρο (60’ Φερναντίνιο), Παουλίνιο (67’ Ρενάτο Αουγκούστο), Φιλίπε Κοουτίνιο, Ουίλιαν, Νεϊμάρ, Γκάμπριελ Ζεσούς (79’ Φιρμίνο).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λιχτστάινερ (86’ Λανγκ), Σερ, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Μπεχράμι (70’ Ζακάρια), Τσάκα, Σακίρι, Τζεμάιλι, Τσούμερ, Σεφέροβιτς (80’ Εμπολό).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments