Γεύση
pagenews.gr / Γεύση / Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονοσαλάτα ελαφριά
Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονοσαλάτα ελαφριά | Pagenews.gr
Pagenews Team 18 Ιουνίου 2018, 08:17 18 Ιουνίου 2018, 8:17

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονοσαλάτα ελαφριά.

Υλικά και διαδικασία παρασκευής για τη συνταγή της ημέρας.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (βίδες, πένες, φιογκάκια)
  • 1 ντομάτα
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 πιπεριά κόκκινη από βάζο (ψητή)
  • 4 αγγουράκια τουρσί
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη (αλλαντικό)
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Διαδικασία συνταγής

  • Βάζουμε νερό να βράσει σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  • Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας.
  • Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντε, συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
  • Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα και ανακατεύουμε με σύρμα καλά.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι τουρσί, την ντοματά και την γαλοπούλα. Ανακατεύουμε.
  • Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά, τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι και καρυκεύουμε με πιπέρι και πάπρικα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε αλάτι προαιρετικά, καθώς το κεφαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρό.
  • Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν περισσότερη γεύση τα ζυμαρικά.
  • Σερβίρουμε στην σαλατιέρα ή αν έχουμε πάρτυ σε ατομικά χαμηλά ποτήρια με πιρουνάκι.

Πηγή: cooklos.gr

Περισσότερες προτάσεις για συνταγές στην ειδική κατηγορία του pagenews

Ετικέτες: 


2018