Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Απεργίες: Μπλόκο στις εναέριες κυκλοφορίες από τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία
Απεργίες: Μπλόκο στις εναέριες κυκλοφορίες από τις κινητοποιήσεις στη Γαλλία | Pagenews.gr
Pagenews Team 18 Ιουνίου 2018, 13:59 | ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14:01 18 Ιουνίου 2018, 14:01

Οι απεργίες και ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός επηρέασαν την εναέρια κυκλοφορία στη Γαλλία με αποτέλεσμα να ευθύνεται για το ένα τρίτο των καθυστερήσεων πτήσεων στην Ευρώπη, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Le Parisien επικαλούμενη έκθεση της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας.

Στο διάστημα 2004-2016, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία έκαναν απεργία 254 ημέρες.

Στην Ελλάδα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, οι συνάδελφοί τους απήργησαν 46 ημέρες, στην Ιταλία 37 και στη Γερμανία τέσσερις, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Κάθε μέρα απεργίας στη Γαλλία έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στην εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη σε σχέση με τις απεργίες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Αυτά σημειώνει ο συγγραφέας της έκθεσης γερουσιαστής Βενσάν Καπό-Κανελάς, έπειτα από έξι μήνες μελέτης περιλαμβανομένων πολυάριθμων επισκέψεων στα αεροδρόμια.

Πέρα από τις συχνές απεργιακές κινητοποιήσεις, η Γαλλία κατέχει την πρωτιά και στις καθυστερήσεις, οι οποίες συνδέονται με τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό, αναφέρεται στην έκθεση.

«Η χώρα μας ευθύνεται για το 33% των καθυστερήσεων εξαιτίας του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη», σύμφωνα με τον Καπό-Κανελάς, γεγονός που μεταφράζεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ ζημίες ετησίως για τις αεροπορικές εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γαλλία: Γυναίκα επιτέθηκε σε πελάτες σούπερ μάρκετ φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ»

Ετικέτες: 


2018