Αυτοδιοίκηση

Δύο νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο δήμο Νίκαιας

Δύο νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στο δήμο Νίκαιας
Δύο νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης θα ανοίξουν στο δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη με στόχο τη δημιουργική μάθηση και ψυχαγωγία των παιδιών.

Ο δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη προχωρά στη σύσταση δύο νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), προκειμένου να καλύψει τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό οικογενειών που έχουν ανάγκη το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τα κέντρα θα λειτουργήσουν στο 5ο Δημοτικό σχολείο Νίκαιας και στο 1ο Δημοτικό Αγ. Ι. Ρέντη 18. Ο δήμος έχει φιλοξενήσει περισσότερα από 1500 παιδιά, στηρίζοντας τις οικογένειες με τη δωρεάν απογευματινή απασχόληση, αλλά και την πρωινή λειτουργία κατά την καλοκαιρινή περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά.

Για την επέκταση του κοινωνικού ρόλου του δήμου, ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφέρει: «Το πρώτο ΚΔΑΠ ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια, στο κέντρο του Ρέντη με στόχο την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών και την εξυπηρέτηση των γονιών. Αν και η εποχή είναι ιδιαίτερα δύσκολη, εξακολουθούμε να είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε θέματα παιδιού και δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μια πραγματική υπερπροσπάθεια προκειμένου το πρόγραμμα ΚΔΑΠ να επεκταθεί.

Έχουμε αποδείξει αυτά τα χρόνια ότι βασική προτεραιότητα των δράσεών μας είναι τα παιδιά και οι ανάγκες τους. Το εκπαιδευτικό προσωπικό της Δημοτικής Επιχείρησης, το οποίο απαρτίζεται από έμπειρους παιδαγωγούς, μουσικούς, ζωγράφους, εικαστικούς και γυμναστές, σχεδίασε ένα πρόγραμμα ανάλογο με τις ηλικίες των παιδιών και τα ενδιαφέροντά τους μέσα από το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα, παίρνοντας ποικίλα ερεθίσματα, να εκφραστούν πολύπλευρα, με στόχο την άθληση, τη δημιουργική μάθηση, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία τους».

Σημειώνεται, ότι τα ΚΔΑΠ απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας νηπιαγωγείου έως και 12 ετών, χωρισμένα σε ηλικιακές ομάδες που μπορούν να παρακολουθούν τα εξής τμήματα: Ορχήστρας Orff – «Ορχήστρα των Ανέμων», bodymusic (μουσική σώματος), φλογέρας, Μουσικής Δισκοθήκης, γυμναστικής-pilates, χορών, πινκ-πονκ, θεατρικού παιχνιδιού, εκπαιδευτικών προγραμμάτων Ιστορίας Τέχνης, χορωδίας, λογοτεχνίας, γλωσσικών ασκήσεων (ορθογραφία, λεξιλόγιο), χειροτεχνίας με ράψιμο, πλεκτική, υφαντική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Βιολογία: Πώς κρίνονται τα θέματα στις Πανελλαδικές εξετάσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments