Ελλάδα

Κρήτη: Βενζινάδικα βρήκαν νέο τρόπο για να αυξήσουν τον τζίρο τους

Κρήτη: Βενζινάδικα βρήκαν νέο τρόπο για να αυξήσουν τον τζίρο τους
Στην Κρήτη , τα βενζινάδικα θα γίνουν διεθνών προδιαγραφών...

Οι βενζινοπώλες στο Ηράκλειο Κρήτης, φιλοδοξούν να μετατρέψουν τα πρατήριά τους, σε ανοιχτές αγορές, όπως στο εξωτερικό, μέσα από μία σειρά πρωτοβουλιών που τρέχουν το τελευταίο διάστημα, ενώ ο κύριος στόχος τους είναι να καταφέρουν να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα, όπως το κρητικό κρασί, τα κρητικά τυριά και παξιμάδια στους τουρίστες, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Η αντιπροσωπεία τους, σε έκτακτη συνάντηση που είχε με το αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, συζήτησαν το θέμα της αδειοδότησης των πρατηρίων καυσίμων, ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, καθώς κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν την επιδότηση εγκατάστασης των συστημάτων εισροών εκροών, λόγω εκπνοής της προθεσμίας υποβολής της άδειας λειτουργίας πρατηρίου μετά την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών εκροών και την οριστική λήξη του προγράμματος επιδότησης.

Η διαδικασία φαίνεται πως βρίσκεται σε καλό δρόμο και οι ενδιαφερόμενοι δεν θα χάσουν τα χρήματα της επιδότησης, όμως τηρούν, εύλογα, στάση αναμονής.

Ο κ. Κουκιαδάκης τους ενημέρωσε ότι βάσει μετρήσεων των αρμοδίων διευθύνσεων της Περιφέρειας, διαπιστώθηκε ότι τα καύσιμα στο νησί μας είναι «καθαρά» για το οποίο τους συνεχάρη και όπως οι ίδιοι σημείωναν, δείχνει τον επαγγελματισμό τους.

Οι πρατηριούχοι ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία τους να προωθήσουν τα τοπικά προϊόντα μέσα από μία σειρά δράσεων όπως η διαμόρφωση ειδικών προθηκών στα πρατήριά τους όπου θα εκτίθενται προϊόντα αποκλειστικά ντόπιων παραγωγών.

«Το σκεπτικό μας είναι σαφές. Με δεδομένο ότι στα βενζινάδικά μας, τα ντόπια και όχι των εταιρειών, μπαίνει πολύς κόσμος, θα μπορούσε αυτό να λειτουργήσει προωθητικά για τα προϊόντα του τόπου μας. Δεν είναι ανταποδοτικό, ούτε θέλουμε να κερδίσουμε από αυτό. Σε πρώτη φάση θα γίνει προβολη και προώθηση, χωρίς να μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει στο μέλλον», σημείωσε με δήλωση του στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος των βενζινοπωλών του Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης.

Μέλημά τους, όπως εξήγησε ο κ. Σαμόλης, είναι να ξεχωρίζει ο πελάτης, συν τοις άλλοις, ότι άλλο είναι το ντόπιο πρατήριο και άλλο η εταιρεία… και βάσει αυτού οι δράσεις τους θα συνεχιστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments