Ειδήσεις

Μάνδρα τώρα: Κατακλυσμός και πάλι – Έκλεισε η Εθνική οδός

Μάνδρα τώρα: Κατακλυσμός και πάλι – Έκλεισε η Εθνική οδός
Πλημμύρες τώρα στην Μάνδρα Αττικής.

Για μια ακόμη φορά η Μάνδρα βρίσκεται στο έλεος των βροχοπτώσεων. Νέες καταιγίδες τώρα έχουν πλημμυρίσει ολόκληρη την περιοχή.

H Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι στιγμής είχε δεχθεί 95 κλήσεις. Εξήντα για άντληση υδάτων και 30 κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονται 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα και προσφέρουν με όλες τους τις δυνάμεις τις υπηρεσίες τους.

Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου από χείμαρρο

Το νέο χτύπημα της κακοκαιρίας, είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, καθώς λάσπες, ξύλα και φερτά υλικά έχουν μπλοκάρει τρεις λωρίδες κυκλοφορίας.

Εν τω μεταξύ είναι κλειστές και οι έξοδοι της Αττικής οδού προς Μάνδρα και Μαγούλα, ενώ στην παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τον κόμβο της Μάνδρας και μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν πολλοί είναι οι οδηγοί που έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα αυτοκίνητά τους και παραμένουν κολλημένοι στην κίνηση.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανοίξουν τους δρόμους μαζί με υπαλλήλους της εταιρείας του αυτοκινητόδρομου.

Μάλιστα, συνεργεία της Πυροσβεστικής εκτρέπουν τα αυτοκίνητα που κινούνται προς Κόρινθο πίσω στην Αθήνα και στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας.

Περιφέρεια Αττικής: Tα έργα στη Μάνδρα προχωράνε με ρυθμούς – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα

Μετά την έντονη κριτική που δέχθηκε για τις νέες πλημμύρες στην Μάνδρα, η Περιφέρεια Αττικής με μια ανακοίνωσή της αναφέρει πως τα έργα προχωράνε με ρυθμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Tα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Μάνδρας προχωράνε με ρυθμούς – ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα και βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την σύμβαση με τον εργολάβο και την έναρξη τους, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, σημειώνοντας ότι από την έναρξη της νεροποντής οι υπηρεσίες της ήταν σε πλήρη ετοιμότητα – συνδράμοντας και την Πυροσβεστική – για την αποτροπή του κινδύνου από τα πρωτόγνωρα πλημμυρικά φαινόμενα.

Φαινόμενα, προσθέτει η ανακοίνωση, που σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με τη κλιματική αλλαγή, π.χ. στη Σαμοθράκη, την Κρήτη, το Βόλο, τη Χαλκιδική κ.α. χωρίς κανείς όμως να αναζητήσει ευθύνες από τους κατά τόπους Περιφερειάρχες, όπως συμβαίνει μόνο στην περίπτωση της Αττικής και της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, διαπιστώνει η Περιφέρεια, χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή ως επιλεκτική ντροπή και επιλεκτικό καταλογισμό ευθυνών. Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η Περιφέρεια από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η έντονη νεροποντή στο δήμο Μάνδρας ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και σε άμεση επικοινωνία με τη δήμαρχο, ενώ απέστειλε και δύο μηχανήματα έργου για υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής.

Αναφορικά με την πορεία των διαδικασιών για την έναρξη των έργων υπογραμμίζει ότι σε επτά μόνο μήνες έγινε η νέα χάραξη, η μελέτη και ο σχεδιασμός του δρόμου, ο οποίος στο καταστροφικό φαινόμενο του περασμένου Νοεμβρίου κυριολεκτικά, είχε μετατραπεί σε κοίτη του ποταμού. Γεγονός που απαιτούσε ουσιαστική επαναχάραξη με ταυτόχρονη προώθηση όλων των διαδικασιών και «ρυθμούς, πρωτόγνωρους για τα δεδομένα της χώρας».

Η Περιφέρεια υπενθυμίζει ότι η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου που εκκρεμούσε από το 2015 δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον Μάρτιο του 2018. Στο μεταξύ, σημειώνει, το έργο έχει δημοπρατηθεί με κατεπείγουσες διαδικασίες και από τις 6 Ιουνίου βρίσκεται υπό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο αναμένοντας την έγκριση για να ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβαση με τον εργολάβο και να ξεκινήσουν οι εργασίες καθώς «έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία της επίταξης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments