Διεθνή

Βρετανία: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο άνθρωποι μετά την έκθεσή τους σε τοξική ουσία

Βρετανία: Σε κρίσιμη κατάσταση δύο άνθρωποι μετά την έκθεσή τους σε τοξική ουσία
Το ζευγάρι από τη Βρετανία παρουσιάζει παρόμοια συμπτώματα με των Σκριπάλ.

Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την έκθεσή τους σε τοξική ουσία στην πόλη Έιμσμπερι, που βρίσκεται κοντά στο Σάλσμπερι της Βρετανίας-όπου τον Μάρτιο εκτυλίχθηκε η υπόθεση Σκριπάλ– και δείγματα έχουν σταλεί για εξέταση στο ερευνητικό εργαστήριο του βρετανικού στρατού στο Πόρτον Ντάουν, αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Sun Τομ Νιούτον Νταν επικαλούμενος πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας ερευνά την υπόθεση, σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία.

“Ένα ζευγάρι δηλητηριάστηκε και δείγματα εστάλησαν στο Πόρτον Ντάουν για επείγουσα εξέταση– πηγές του υπουργείου Άμυνας”, έγραψε ο Τομ Νιούτον Νταν στο Twitter.

Το ζευγάρι που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση παρουσιάζει συμπτώματα παρόμοια με των Σκριπάλ

Συμπτώματα “παρόμοια” με εκείνα που παρουσίασαν ο Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια τον περασμένο Μάρτιο, αφού δηλητηριάστηκαν με νευροτοξικό παράγοντα στην πόλη Σάλσμπερι, εμφανίζει και το ζευγάρι που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη γειτονική πόλη Έισμπερι, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

“Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι δηλητηρίαστηκε από τοξίνη και παρουσιάζει πολύ παρόμοια συμπτώματα με εκείνα του Ρώσου πρώην πράκτορα και της κόρης του”, ανέφερε η εφημερίδα.

Νωρίτερα, η βρετανική αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι υπάρχει η υπόνοια ότι ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενδέχεται να εκτέθηκαν σε κάποια άγνωστη ουσία. Και οι δύο είναι ηλικίας περίπου 40 ετών και βρέθηκαν αναίσθητοι στις 30 Ιουνίου μέσα σε ένα σπίτι στο Έισμπερι, μια πόλη που απέχει 11 χιλιόμετρα από το Σάλσμπερι.

“Το Σάββατο είδα πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα, απέκλεισαν τον δρόμο” είπε μια γειτόνισσα, η 27χρονη Νάταλι Σμάιθ, στο Γαλλικό Πρακτορείο. “Είπαν ότι επρόκειτο για χημικό ατύχημα, μετά ότι είχε σχέση με χρήση ναρκωτικών. Ορισμένοι (διασώστες) φορούσαν προστατευτικές στολές”, πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments