Πολιτική

Κλεισθένης: Κατατέθηκε η τροπολογία για το σπάσιμο της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής

Κλεισθένης: Κατατέθηκε η τροπολογία για το σπάσιμο της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής
Ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής η συζήτηση του ν/σ για τον "Κλεισθένη".

Στη Βουλή το νομοσχέδιο “Κλεισθένης“. Σήμερα κατατέθηκε η τροπολογία  του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής.

Η ΝΔ φαίνεται να είναι θετική, με την προϋπόθεση ωστόσο ότι η τροπολογία θα συνοδεύεται και από αντίστοιχη πρόταση για την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται πως για να ισχύσει η ρύθμιση στις αμέσως επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα πρέπει να υπερψηφιστεί από τουλάχιστον 200 βουλευτές.

Σε διαφορετική περίπτωση η Β’ Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής θα «σπάσουν» στη μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Μια αλλαγή που επέρχεται με την τροπολογία είναι ότι κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει τη δυνατότητα να δηλώνει τρεις περιφέρειες στις οποίες θα μπορεί να είναι υποψήφιος (αντί για δύο που ίσχυε μέχρι τώρα).

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία

Ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του ν/σ για τον «Κλεισθένη»

Με τους εισηγητές των κομμάτων άρχισε σήμερα, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το πρόγραμμα «Κλεισθένης» που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικές Αυτοδιοίκησης.

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν, κατά πλειοψηφία, η συζήτηση του νομοσχεδίου να συνεχιστεί τη Δευτέρα στις 9.30 το πρωί με ακρόαση φορέων και στις 6 το απόγευμα τις ίδιας μέρας επί της αρχής και των άρθρων του, ενώ την επόμενη μέρα στις 2 το μεσημέρι θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί η δεύτερη ανάγνωσή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments