Αθλητισμός

«Κοιτάξτε τον, μας θαυμάζει»: Η νύχτα που ο Ανιέλι έκλεισε τον Κριστιάνο (vids)

«Κοιτάξτε τον, μας θαυμάζει»: Η νύχτα που ο Ανιέλι έκλεισε τον Κριστιάνο (vids)
Το ημερολόγιο έδειχνε 3 Απριλίου. Το ρολόι σημάδευε το 63ο λεπτό. Ο χρόνος σταμάτησε. Το standing ovation στο γήπεδο της Γιουβέντους προμήνυε το μέλλον. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα έμπαινε για πάντα στην καρδιά τους.

Το ημερολόγιο δείχνει 3 Απριλίου. Η Ρεάλ Μαδρίτης αγωνίζεται στο Τορίνο, απέναντι στη Γιουβέντους για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο δρόμος για το τρίτο σερί τρόπαιο περνούσε από την Ιταλία για τους Μαδριλένους.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δίνει ακόμα μία από εκείνες τις παραστάσεις που τον έφεραν στα όρια του ποδοσφαιρικού μύθου. Με τη συμπλήρωση 63 λεπτών αγώνα, ο Καρβαχάλ σεντράρει από τα δεξιά, με τον Κριστιάνο να βρίσκεται εντός περιοχής και να κάνει κίνηση αντίθετη με την εστία.

Η μπάλα είναι ψηλά και υπάρχει μονάχα ένας τρόπος για τον Πορτογάλο προκειμένου να έρθει σε επαφή μαζί της. Ναι, αυτό που όλοι μπορεί να φανταστούν, αλλά ελάχιστοι μπορούν να δοκιμάσουν.

Αυτό:

Ο χρόνος πάγωσε σε εκείνο το λεπτό. Ό,τι κι αν συνέβαινε από εκείνο το σημείο και έπειτα στο ματς δεν θα είχε μεγάλη σημασία. Όλοι θα θυμούνταν το συγκεκριμένο παιχνίδι για το ποίημα του Κριστιάνο.

Η κάμερα τον ακολουθεί στους πανηγυρισμούς, πριν πάει προς την εξέδρα. Οι οπαδοί της Γιουβέντους, πληγωμένοι καθώς μόλις έχει γίνει το 0-2, αλλά και… τυχεροί, μιας και είδαν την ιστορία να γράφεται μπροστά τους, σηκώνονται από τη θέση τους. Μαζικά. Αυθόρμητα. Χειροκροτούν. Όλοι. Υποκλίνονται στο μεγαλείο του τεράστιου Κριστιάνο Ρονάλντο και της γκολάρας που είχε βάλει.

Ο ίδιος; Μοιάζει να τα έχει χαμένα. Κοιτάζει στην εξέδρα και ανταποδίδει. Σαν να ήταν το γήπεδο της δικής του ομάδας. Σαν να ήταν το δικό του κοινό. Σαν να ήταν στο… σπίτι του. «Το standing ovation ήταν μια απίστευτη στιγμή, ευχαριστώ τους οπαδούς της Γιουβέντους. Αυτό που έκαναν για μένα είναι φανταστικό. Δεν μου είχε τύχει ποτέ ξανά στην καριέρα μου. Τους ευχαριστώ για αυτό που έκαναν», είναι τα λόγια του μετά το ματς.

«Δεν μου είχε τύχει ποτέ ξανά στην καριέρα μου». Αυτά ακριβώς τα λόγια σφηνώθηκαν στ’ αυτιά του Ανιέλι εκείνη τη νύχτα. Ήταν έτοιμος να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία. Γνώριζε καλά πως ο Κριστιάνο καιρό πριν ψαχνόταν να φύγει από τη Μαδρίτη. Το καλοκαίρι θα ήταν η μεγάλη ευκαιρία της Γιουβέντους. Εκείνο το γκολ που την πλήγωσε έμελλε να είναι αυτό που έκανε τον Ρονάλντο να υποκλιθεί στη Γιουβέντους και στον κόσμο της.

Κι όταν το σινιάλο ήρθε, λίγους μήνες μετά, δεν το σκέφτηκε λεπτό. Μετά από 9 χρόνια στη Μαδρίτη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκει το νέο του σπίτι. Έτοιμος πια να δεχτεί το ίδιο standing ovation. Στον ίδιο τόπο. Από το ίδιο κοινό. Σκοράροντας με τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας.

https://www.youtube.com/watch?v=H9JUbSMETjQ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments