Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Καίγεται η Κρήτη – Ζητήθηκε βοήθεια από το στρατό (vids)

Φωτιά τώρα: Καίγεται η Κρήτη – Ζητήθηκε βοήθεια από το στρατό (vids)
Μεγάλη φωτιά στην Κρήτη με πυροσβέστες να κινδυνεύουν από τις φλόγες,

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Σητεία Κρήτης, στην περιοχή Αχλάδια, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχαιρένουν οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά εκδηλώθηκε, από άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, νωρίς το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση, στην οποία υπάρχουν ανεμογεννήτριες και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Να σημειωθεί ότι έχει ζητηθεί και η συνδρομή του στρατού. Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβέστες κινδύνευσαν όταν οι φλόγες βρέθηκαν επικίνδυνα γύρω τους ωστόσο κατάφεραν και απομακρύνθηκαν λίγο πριν η φωτιά τους εγκλωβίσει.

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Σητεία, τον Άγιο Νικόλαο και το Ηράκλειο, με 12 οχήματα, 24 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και υδοφόρες του δήμου, ενώ γίνονται ρίψεις νερού από δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που βρίσκονται στο νησί.

Ο αντιδήμαρχος Σητείας κ. Νίκος Κοζυράκης μιλωντας στο «Ραδιο Κρήτη», δήλωσε ότι: «η φωτιά είναι μεγάλη και ξεκίνησε κοντά στο χωριό Αχλάδια. Η κατεύθυνση της είναι προς το φαράγγι της περιοχής και αν περάσει απο εκεί θα πλησιάσει το χωριό της Συκιάς. Οι άνεμοι είναι ισχυροί και δυσκολεύουν το έργο, σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής».

Δείτε βίντεο από την φωτιά στην Κρήτη:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments