Διεθνή

Η άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στο Λονδίνο – Live Εικόνα

Η άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ στο Λονδίνο – Live Εικόνα
Δείτε live την άφιξη του Τραμπ στο Λονδίνο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αρχίζει σήμερα την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα συναντήσει την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι και τη βασίλισσα Ελισάβετ, ένα ταξίδι στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν πολλές διαδηλώσεις εναντίον του.

Η επίσκεψη θα έχει ως κύριο θέμα τους εμπορικούς δεσμούς με το Λονδίνο, το οποίο επιθυμεί διακαώς να υπογράψει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Ουάσινγκτον μετά το Brexit τον Μάρτιο 2019.

«Δεν υπάρχει ισχυρότερη συμμαχία από την ειδική σχέση μας με τις ΗΠΑ και δεν θα υπάρξει σημαντικότερη συμμαχία τα ερχόμενα χρόνια», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, παρά τη σειρά των ζητημάτων που έχουν δημιουργήσει προβλήματα σ’ αυτή τη σχέση μετά την άνοδο του δισεκατομμυριούχου στην εξουσία.

«Αυτή την εβδομάδα έχουμε την ευκαιρία να εμβαθύνουμε αυτή τη μοναδική εμπορική σχέση και να αρχίσουμε συνομιλίες για τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφώσουμε μια ενισχυμένη, φιλόδοξη και βιώσιμη εμπορική σύμπραξη», πρόσθεσε.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βρετανία, Γούντι Τζόνσον διαβεβαίωσε πως ο Τραμπ θέλει «να συνάψει μια διμερή συμφωνία» και μάλιστα «γρήγορα».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται νωρίς το απόγευμα (τοπική ώρα) προερχόμενος από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου απαίτησε από τους Ευρωπαίους να αυξήσουν σημαντικά τον αμυντικό προϋπολογισμό τους και επιτέθηκε με σφοδρότητα στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Έπειτα από μια στρατιωτική τελετή, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συμμετάσχει με τη σύζυγό του Μελάνια σε ένα δείπνο στο Ανάκτορο Μπλενχάιμ, μια επιβλητική εξοχική κατοικία κοντά στην Οξφόρδη, στην οποία γεννήθηκε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Μεταξύ των προσκεκλημένων περιλαμβάνονται πολυάριθμοι εκπρόσωποι του οικονομικού κόσμου.

Δείτε live την άφιξή του στο Λονδίνο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments