Πολιτική

Έλληνες στρατιωτικοί: Ανοησίες χαρακτήρισε ο Κοτζιάς τα τερτίπια της Τουρκίας

Έλληνες στρατιωτικοί: Ανοησίες χαρακτήρισε ο Κοτζιάς τα τερτίπια της Τουρκίας
Ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας για τη συνεχιζόμενη κράτηση των Ελλήνων στρατιωτιών δήλωσε πως το γεγονός είναι πρωτοφανές.

«Με την αξιοπρέπεια και την ελευθερία των ανθρώπων δεν παίζει κανείς πολιτικά παιχνίδια. Είναι απαράδεκτο», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τη σύλληψη και συνεχιζόμενη κράτηση από την Τουρκία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ανταποκριτή της Frankfurter Allgemeine Zeitung, Μίκαελ Μάρτενς.

«Ειναι πρωτοφανές. Οι δύο στρατιώτες περιμένουν ήδη περισσότερο από τέσσερις μήνες να γίνει δίκη. Είναι δήθεν ύποπτοι για κατασκοπεία. Είναι ρεαλιστικό να ταξιδεύουν κατάσκοποι με στολή; Αυτά είναι ανοησίες! Όσα είδαν εκεί, δέκα μέτρα πέρα από τα σύνορα, θα μπορούσε κανείς να τα έχει δει και από την ελληνική πλευρά με κιάλια», τόνισε ο κ. Κοτζιάς .

«Πιστεύω ότι η ελευθερία και η ανθρώπινη ζωή δεν έχουν την ίδια σημασία στην Τουρκία με την Ελλάδα. Μου θυμίζει συχνά αυτό την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου η ανθρώπινη ζωή και η ελευθερία έχουν επίσης διαφορετική αξία από ό,τι σε μας. Εμείς ποτέ δεν θα συλλαμβάναμε δύο Τούρκους ούτε θα τους φυλακίζαμε χωρίς δίκη για μήνες. Με την αξιοπρέπεια και την ελευθερία των  ανθρώπων δεν παίζει κανείς πολιτικά παιχνίδια. Είναι απαράδεκτο», σημείωσε χαρακτηριστικά .

Αναφορικά με το προσφυγικό και ερωτηθείς αν «η Αθήνα είναι πρόθυμη να υπογράψει συμφωνία, ώστε οι μετανάστες που εντοπίζονται στη Γερμανία να μπορούν στη συνέχεια να στέλνονται πίσω στην Ελλάδα, εφόσον έχουν εισέλθει εδώ για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος», ο κ. Κοτζιάς τονίζει:  «Μαζί με τη Γερμανία αναζητούμε μια ευρωπαϊκή λύση στο μεταναστευτικό ζήτημα. Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι πολλοί έχουν την τάση να ξαναγυρίζουν σε εθνικές θέσεις και να σκέπτονται πολύ λίγο ευρωπαϊκά. Ζούμε σε μια αντίφαση: Ορισμένοι θέλουν να δώσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους τη δυνατότητα να βρουν το μέλλον τους σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Άλλοι θέλουν να χτίσουν τείχη, για να κρατήσουν μακριά αυτούς τους ανθρώπους. Οι τελευταίοι περιφρονούν τα ανθρωπιστικά διδάγματα που αντλήσαμε από την ευρωπαϊκή ιστορία. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε βρει στην ΕΕ την ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο θέσεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments