Πολιτισμός

Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει την «Η Διαθήκη της Μαρίας»

Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει την «Η Διαθήκη της Μαρίας»
Η «Η Διαθήκη της Μαρίας» του Colm Toibin από τις 8 Δεκεμβρίου κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 18:00.

Το Από Μηχανής Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πολυαναμενόμενο έργο του Colm Toibin «Η Διαθήκη της Μαρίας» (The Testament of Mary) σε μετάφραση Κατερίνας Βαλαβανίδη και σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Ερμηνεύει η Ασπασία Κράλλη.

«Θυμάμαι τα πάντα. Η μνήμη καταλαμβάνει μέσα στο σώμα μου τόσο χώρο όσο καταλαμβάνουν το αίμα και τα κόκαλα». Αυτά είναι τα λόγια της Μαρίας. Μιας μητέρας που της άρπαξαν τον γιό και τον έχασε για πάντα.

Ο μονόλογος του Colm Toibin «Η Διαθήκη της Μαρίας» θα μπορούσε να έχει και σαν τίτλο «το Κατά Μαρία Ευαγγέλιον», μιας και ποτέ δεν ακούστηκε ο λόγος της, η δική της μαρτυρία.

Η Μαρία, εξόριστη στην Έφεσο, γερασμένη, καταπονημένη και σε συνεχή κίνδυνο, αφηγείται, με τον δικό της τρόπο τη ζωή της και τη ζωή του γιού της. Για κείνη, στο πρόσωπο του Χριστού, δεν βλέπει παρά μόνο το παιδί της που σκοτώθηκε με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο και μάλιστα για έναν ακατανόητο σκοπό σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών και ιστορικών ανακατατάξεων.

Άραγε η θυσία του έφερε έναν κόσμο καλύτερο;

«Η Διαθήκη της Μαρίας» (The Testament of Mary) παρουσιάστηκε στο Broadway το 2013 σε ερμηνεία της Fiona Shaw και προτάθηκε για τρία Tony Awards συμπεριλαμβανομένου του Best Play.

Έχει ενδιαφέρον επίσης να αναφερθεί πως η έκδοση του έργου από τον συγγραφέα σε μορφή νουβέλας έχει ηχογραφηθεί από τη σπουδαία ηθοποιό Meryl Streep.

Διαβάστε Eπίσης

Τέταρτο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου

Θωμαΐς Ανδρούτσου – μια τρελή τάπερ γούμαν στο «Μόλις Χώρισα»

Οι «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη

Νομίζετε πως ξέρετε τα πάντα για τους Scorpions; 30+1 πράγματα που ίσως σας διαφεύγουν! (pics&vid)