Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Σκόπια: Άσχημα τα νέα για τον Ζάεφ από τη δημοσκόπηση για τη συμφωνία των Πρεσπών
Σκόπια: Άσχημα τα νέα για τον Ζάεφ από τη δημοσκόπηση για τη συμφωνία των Πρεσπών | Pagenews.gr
Pagenews Team

Τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια σχετικά με το επικείμενο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών, δεν είναι και τόσο θετικά για τον Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 15 Ιουλίου προέκυψε ότι το 54,1% των πολιτών δεν υποστηρίζουν τη συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ, ενώ αντίθετα, υπέρ τάσσεται το 45,9%.

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει και η εθνικότητα των ανθρώπων που απάντησαν στο ερώτημα αν συμφωνούν ή όχι με τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς όπως φαίνεται το 74,5% των Σκοπιανών απαντά αρνητικά και μόλις το 25,5% θετικά, που αποτελείται από Αλβανούς στην πλειοψηφία του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως το 49,6% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. θα φέρει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα τους, ενώ το 41,5% πιστεύει το αντίθετο. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος

Το ερώτημα στο δημοψήφισμα που θα γίνει στην ΠΓΔΜ το φθινόπωρο για τη συμφωνία των Πρεσπών, το ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και έχει ως εξής:

«Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την υποστήριξη της συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελληνικής Δημοκρατίας;»

Ετικέτες: 
2018