Γερμανία: Άνδρας μαχαίρωνε επιβάτες μέσα σε λεωφορείο
Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε τουλάχιστον 14 άτομα τραυματίστηκαν σε ένα «βίαιο επεισόδιο» σε λεωφορείο στην πόλη Λίμπεκ στη βόρεια Γερμανία.
Νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν, όπου βρίσκεται το Λίμπεκ, έστειλε μήνυμα στο Twitter ότι ισχυρές δυνάμεις της έχουν αναπτυχθεί στην πόλη.
سقوط 14 جريحاً بعملية طعن في حافلة شمالي #ألمانيا https://t.co/4GnLdY8Y9e#Germany #lübeck#lubeck pic.twitter.com/2YdrrXs5gs
— nbnlebanon (@nbntweets) July 20, 2018
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας στο Λίμπεκ» έγραψαν οι αρχές ασφαλείας στο tweet. «Ερευνάμε την κατάσταση και θα μεταδώσουμε επιπλέον πληροφορίες αργότερα».
Η Luebecker Nachrichten σημειώνει πως ο άντρας μπούκαρε στο λεωφορείο και αφού πέταξε ένα σακίδιο που έβγαζε καπνούς, άρχισε να επιτίθεται με μαχαίρι στους επιβάτες. Ο οδηγός του λεωφορείο άνοιξε αμέσως τις πόρτες προκειμένου να φύγουν οι επιβάτες.
https://twitter.com/SH_Polizei/status/1020291864971423744
Ο επιτιθέμενος είναι ζωντανός και σύμφωνα με πληροφορίες κρατείται από την αστυνομία.
Ο δράστης φέρεται να είναι περίπου 30 χρονών και να προέρχεται από το Ιράν.