Ελλάδα

Φωτιά Αττική: Δεκάδες νεκροί και στάχτη παντού (pics&vid)

Φωτιά Αττική: Δεκάδες νεκροί και στάχτη παντού (pics&vid)
Αυξάνονται διαρκώς οι νεκροί που έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τις Αρχές στη μεγάλη φωτιά της Αν. Αττικής.

Αυξάνονται διαρκώς οι νεκροί που έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα από τις Αρχές στη μεγάλη φωτιά της Αν. Αττικής, ενώ υπάρχει ο φόβος ότι στη συνέχεια θα εντοπιστούν κι άλλα θύματα, καθώς υπάρχουν αναφορές στο Κέντρο της Πυροσβεστικής, στην Αστυνομία και στο Λιμενικό για αγνοούμενους.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 50 νεκροί, όπως επιβεβαιώνουν οι Αρχές.

Οι τραυματίες είναι 156 ενήλικοι, εκ των οποίων 11 είναι διασωληνωμένοι, καθώς 16 παιδιά – χωρίς να κινδυνεύει κανένας από αυτούς.

Η κ. Μαλλίρη, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, έκανε έκκληση στους συγγενείς των αγνοουμένων να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 199 για να δηλώσουν τους ανθρώπους που αναζητούν δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τις καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι φωτιές στην Αττική.

Τα πλάνα από την αυτοψία που πραγματοποίησαν νωρίτερα στις πληγείσες περιοχές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Φώτη Κουβέλη, και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, έδωσε το ΥΠΕΘΑ.

Από τα πλάνα φαίνεται όλο το μέγεθος της καταστροφής με μία τεράστια περιοχή της Αττικής να είναι πλέον κάρβουνο.

Δείτε το βίντεο:

Έπεφταν στο νερό για να μην καούν από τη φωτιά

Μόνο σοκ μπορούν να προκαλέσουν οι εικόνες που έρχονται από τις ολονύχτιες μάχες των αρχών αλλά και ιδιωτών για να σώσουν άτομα από τη φωτιά στο Μάτι στην Ανατολική Αττική.

Οι εικόνες που βλέπουμε απεικονίζουν πανικόβλητους πολίτες να έχουν καταφύγει στην θάλασσα για να σωθούν και ιδιωτικά σκάφη να σώζουν κόσμο τόσο από την ακτή όσο και από το λιμάνι.

Έως τις επτά το πρωί της Τρίτης 710 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί δια θαλάσσης από τις περιοχές όπου μαίνεται η πύρινη λαίλαπα. Κάποιοι άλλοι στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από την κόλαση που ζούσαν, πήραν μικρές βάρκες και ξανοίχτηκαν στη θάλασσα.

Οι εικόνες είναι ενδεικτικές. Απεικονίζουν τις δραματικές στιγμές κατά τις οποίες τα στελέχη του Λιμενικού σπεύδουν με αυτοθυσία για να σώσουν τους ανθρώπους που είδαν από την μία στιγμή στην άλλη τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Στο λιμάνι της Ραφήνας εξελίσσονται στιγμές από αρχαία τραγωδία, καθώς συγγενείς και φίλοι όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί, έχουν μαζευτεί στις προβλήτες του λιμανιού και περιμένουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Εικόνες θλίψης από την πυρκαγιά στο Μάτι

Συγκλονίζει μια γυναίκα η οποία έζησε εφιαλτικές στιγμές από την πυρκαγιά στο Μάτι, τονίζοντας ότι η περιοχή δεν υπάρχει πλέον σαν οικισμός.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΙ:

Το Μάτι δεν υπάρχει πια σαν οικισμός. Είδα πτώματα, καμένα αυτοκίνητα , αισθάνομαι πολύ τυχερή που ζω. Ήταν δύσκολη ακόμη και η πρόσβαση στην παραλία. Ήταν κόλαση. Αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερή που ζω. Υπάρχει, βασικά υπήρχε γιατί έχει καεί κι αυτό, ένα εστιατόριο, ο Κάβος.

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Έτοιμοι να συνδράμουν άμεσα «αν παρουσιαστεί οποιαδήποτε επιπλέον ανάγκη σε ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών» είναι οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης.

Με την ευχή «η τραγωδία αυτή να λήξει σύντομα», ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τονίζει την ετοιμότητά του να συνδράμει σε ιατροφαρμακευτικό υλικό εφόσον υπάρξει ανάγκη.

«Οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης παρακολουθούν συγκλονισμένοι την πύρινη τραγωδία που πλήττει την Αττική. Παρ’ όλο που βρισκόμαστε μακριά από τα μέτωπα της φωτιάς, η ψυχή, η καρδιά και η σκέψη μας είναι στα θύματα αυτής της τραγωδίας και στους ανθρώπους που παλεύουν να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας» τονίζεται στην επιστολή.

Διεθνής κινητοποίηση για την κατάσβεση των πυρκαγιών

Ο επίτροπος της Κομισιόν, υπεύθυνος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε μέσω του twitter ότι η Κύπρος και η Ισπανία κινητοποιήθηκαν άμεσα για να συνδράμουν την Ελλάδα στην καταπολέμηση για την καταστροφική φωτιά στην Αττική.

«Μεγάλο «ευχαριστώ» στην Κύπρο και στην Ισπανία για την άμεση κινητοποίηση ομάδων πυροσβεστών, διασωστών, πυροσβεστικών οχημάτων και αεροπλάνων μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για να βοηθήσουν την Ελλάδα στην καταπολέμηση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική. Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη», αναφέρει στο twitter o Kύπριος επίτροπος.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε ο Νίκος Κοτζιάς με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, οι δύο ΥΠΕΞ συνομίλησαν με τον Τούρκο υπουργό να προσφέρει εάν χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές. Το εάν η Ελλάδα απευθύνει αίτημα στην Τουρκία για να προσφερθεί αυτή η βοήθεια θα γίνει γνωστό τις επόμενες ώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments