Αυτοκίνητο

Tο νέο Audi Q3 επιστρέφει πιο εντυπωσιακό και δυναμικό

Tο νέο Audi Q3 επιστρέφει πιο εντυπωσιακό και δυναμικό
Το νέο Q3 της Audi διαθέτει πληθώρα επιλογών ως προς τα μεγέθη οθονών και του ψηφιακού πίνακα οργάνων.

Tο νέο Audi Q3 επιστρέφει πιο εντυπωσιακό και δυναμικό. Με συστήματα και λειτουργίες από μεγαλύτερες κατηγορίες, ήρθε για να κερδίσει μεγάλο μερίδιο αγοράς παρέχοντας υψηλά στάνταρ ασφάλειας και οδηγικής άνεσης.

Το μοντέλο δείχνει πολύ πιο σπορ από τον προκάτοχό του. Εμπρός, την ταυτότητα καθορίζουν το οκτάγωνο μοτίβο της μάσκας Singleframe με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα και οι στενοί προβολείς με τεχνολογία LED. Στο πλάι, σημαντικά είναι τα γραφικά φωτισμού καθώς και το αποτύπωμα των προβολέων και των πίσω φωτιστικών σωμάτων.

Ως προς τους χώρους το νέο Q3 έχει μεγαλώσει σχεδόν σε όλες του τις διαστάσεις. Το μήκος του φτάνει τα 4.485 χιλιοστά και είναι 97 χλστ. πιο μακρύ από το απερχόμενο μοντέλο. Το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 25 χλστ. και φτάνει τα 1.856 χλστ. συνολικά, αλλά με ύψος 1.585 χλστ. είναι 5 χλστ. χαμηλότερο από το αμάξωμα του Q3 της πρώτης γενιάς, τονίζοντας ακόμα περισσότερο την σπορ εμφάνιση. Στο μεταξόνιο έχουν προστεθεί 77 χλστ. φτάνοντας τα 2.680 χλστ., διασφαλίζοντας μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες.

Διαθέτοντας σπορ θέση οδήγησης προσφέρει εξαιρετική ορατότητα και περιμετρικό έλεγχο. Τα πίσω καθίσματα σύρονται εμπρός/πίσω κατά 150 χιλιοστά, με τις διαιρούμενες (40/20/40) ράχες τους να έχουν επτά θέσεις κλίσης. Ο χώρος αποσκευών προσφέρει συνολικά 530 ή 675 λίτρα και αυξάνεται στα 1.525 λίτρα με τις πλάτες των καθισμάτων διπλωμένες.

Το νέο Q3 διαθέτει πληθώρα επιλογών ως προς τα μεγέθη οθονών και του ψηφιακού πίνακα οργάνων. Ακόμη και στην έκδοση με το στάνταρ MMI radio υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη διαγώνιου 10,25 ιντσών, που μπορεί να αναβαθμιστεί στις 12,5 ίντσες, την οποία ο οδηγός διαχειρίζεται και από το πολυλειτουργικό τιμόνι. Το MMI radio plus περιλαμβάνει επίσης μια οθόνη αφής διαγώνιου 8,8 ιντσών που βρίσκεται στο μέσο του ταμπλό ενώ στην κορυφαία έκδοση εξοπλισμού ανεβαίνει στις 10,1 ίντσες.

Το μοντέλο έχει τέσσερις εκδόσεις. Τρεις με βενζινοκινητήρες και μια πετρελαιοκίνητη, σε συνδυασμό με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή με τετρακίνηση quattro. Η ισχύς των κινητήρων κυμαίνεται από 150 έως 230 ίππους, ενώ όλες οι μονάδες είναι τετρακύλινδρες με άμεσο ψεκασμό και υπερτροφοδότηση. Τη μετάδοση αναλαμβάνει ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή ένα αυτόματο S tronic επτά σχέσεων.

Τέλος, όταν οι συνθήκες του δρόμου το απαιτήσουν ο οδηγός μπορεί να το οδηγήσει και την τεχνολογία quattro, η οποία εγγυάται ακόμα μεγαλύτερη πρόσφυση και εξαιρετικά δυναμική συμπεριφορά, όπως κάνει άλλωστε εδώ και 35 χρόνια…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments