Διεθνή

Σουηδία: Βασιλικά κοσμήματα έκαναν “φτερά” (vid)

Σουηδία: Βασιλικά κοσμήματα έκαναν “φτερά” (vid)
Kλοπή παμπάλαιων κοσμημάτων που ανήκουν στη βασιλική οικογένεια της Σουηδίας μέσα από καθεδρικό ναό μέρα μεσημέρι διέπραξαν δύο άνδρες.

Οι σουηδικές αρχές ανακοίνωσαν την κλοπή κοσμημάτων ανεκτίμητης αξίας που ανήκουν στη βασιλική οικογένεια της Σουηδίας.

Η κλοπή σημειώθηκε μέσα σε καθεδρικό ναό μέρα μεσημέρι από δύο άντρες που διέφυγαν με σκάφος.

Οι κλέφτες μπήκαν την Τρίτη 31 Ιουλίου στον καθεδρικό ναό της πόλης Στράνγκνας, περίπου 100 χλμ. δυτικά της Στοκχόλμης, και άρπαξαν πολύτιμα κειμήλια του 17ου αιώνα.

Συνολικά οι δύο ληστές κατάφεραν να αποσπάσουν δύο στέμματα και μια σφαίρα στην κορυφή της οποίας υπάρχει ένας σταυρός, τα οποία προέρχονταν από τους ταφικούς στολισμούς του Κάρολου Θ’ που βασίλευσε στη Σουηδία και στη Φινλανδία από το 1604 έως το 1611 και της συζύγου του βασίλισσας Χριστίνας, ανέφεραν οι υπεύθυνοι του καθεδρικού ναού. “Τα αντικείμενα ήταν αποθηκευμένα σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες ασφαλείας”, μέσα σε βιτρίνα κλειδωμένη και εξοπλισμένη με συναγερμό, διευκρίνισαν.

Τα κοσμήματα είναι ανεκτίμητης αξίας. “Είναι απλά αδύνατο να πωληθούν τέτοια αντικείμενα, συνεπώς διερωτόμαστε για τις προθέσεις των δραστών και τις γνώσεις τους για τα στέμματα αυτά”, ανέφερε η Μαρία ‘Ελιορ, αστυνομικός και εθνική συντονίστρια για υποθέσεις πολιτιστικών και περιουσιακών εγκλημάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments