Τεχνολογία

Μετακομίστε στην Ουαλία και σώστε τον πλανήτη

Μετακομίστε στην Ουαλία και σώστε τον πλανήτη
Πρωτοποριακό κυβερνητικό πρόγραμμα στην Ουαλία, προτρέπει τους κατοίκους να παρακάμψουν τους αυστηρούς χωροταξικούς κανονισμούς, αρκεί,να χτίσουν ένα οικολογικό σπίτι στην εξοχή και να δουλέψουν τη γη στην οποία βρίσκεται.

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι κάτι παραπάνω από μια δουλειά για τον Κρις Βέρνον και την Έρικα Τόμσον. Είναι τρόπος ζωής. Οι δυο τους συμμετέχουν σε ένα πρωτοποριακό κυβερνητικό πρόγραμμα στην Ουαλία, βάσει του οποίου οι κάτοικοι μπορούν να παρακάμψουν τους αυστηρούς χωροταξικούς κανονισμούς αρκεί να χτίσουν ένα οικολογικό σπίτι στην εξοχή και να δουλέψουν τη γη στην οποία βρίσκεται.

Η «Αναπτυξιακή Πολιτική Ένας Πλανήτης» υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση της Ουαλίας το 2011 και μέχρι στιγμής συμμετέχουν στο πρόγραμμα 32 νοικοκυριά.

Ο στόχος είναι φιλόδοξος: σε μια μικρή χώρα όπου ο κόσμος χρησιμοποιεί κατά μέσο όρο τρεις φορές το μερίδιο που του αναλογεί από τους παγκόσμιους πόρους, η Ουαλία θέλει οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να χρησιμοποιούν μόνο τους πόρους που τους αναλογούν. Αυτό σημαίνει έναν πιο απλό τρόπο ζωής, λιγότερη κατανάλωση και ταξίδια, καλλιέργειες και παραγωγή περισσότερων αγαθών.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ουαλίας δήλωσε ότι το πρόγραμμα είναι μια σημαντική οικολογική πρωτοβουλία.

«Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε αυτούς που θέλουν έναν βιώσιμο τρόπο ζωής, προβάλλοντας μικρό αποτύπωμα στο περιβάλλον, και σε αυτούς που θα είναι σε μεγάλο βαθμό αυτάρκεις σε ό,τι αφορά το εισόδημα, τα τρόφιμα και την ενέργεια», δήλωσε ο Μάθιου Μόρις, αξιωματούχος στο τμήμα επικοινωνίας της κυβέρνησης της Ουαλίας. «Οι αριθμοί σε τέτοιου είδους προγράμματα είναι πιθανόν να παραμείνουν μικροί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments