Ελλάδα

Μάτι Αττικής: Έτσι σώθηκαν 620 παιδιά από τις πυρκαγιές (vid)

Μάτι Αττικής: Έτσι σώθηκαν 620 παιδιά από τις πυρκαγιές (vid)
Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το σχέδιο των υπευθύνων για την οργανωμένη και έγκαιρη απομάκρυνση των παιδιών από την κατασκήνωση στο Μάτι Αττικής.

Σώα επέστρεψαν στις οικογένειες τους παιδάκια από 6 έως 12 ετών, που βρίσκονταν στην κατασκήνωση, στο Κόκκινο Λιμανάκι, την ημέρα της φονικής πυρκαγιά στην Ανατολική Αττικής.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, παρουσίασε το σχέδιο εκκένωσης της κατασκήνωσης, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία, χάρη στο συντονισμό και την οργάνωση των υπευθύνων.

Συγκεκριμένα στις 16:45 η υπεύθυνη της κατασκήνωσης Χριστίνα Βασιλείου, είδε στο βάθος πυκνούς καπνούς.

Συγκέντρωσε τα 620 παιδιά στο γήπεδο που υπάρχει μέσα στην κατασκήνωση, ώστε να τα μετρήσει και να σιγουρευτεί πως δε λείπει κανένα.

Την ίδια στιγμή πήρε τηλέφωνο έναν φίλο της πυροσβέστη και του περιέγραψε τις εικόνες που έβλεπε. Εκείνος της απάντησε αμέσως: «Αν ήμουν στη θέση σου, θα έπαιρνα τα παιδιά και θα έφυγα τρέχοντας».

Η Χριστίνα Βασιλείου ειδοποίησε αμέσως τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος της είπε να εκκενώσει την κατασκήνωση. Και αυτό έκανε.

Οι υπεύθυνοι έβαλαν τα μικρά παιδιά σε δυάδες, με δυο ομαδάρχες ανά 18 παιδιά ώστε να τα προσέχουν από κοντά. Πίσω τους ακολουθούσε ασθενοφόρο, αλλά και οι γιατροί της κατασκήνωσης. Έδωσαν στα παιδιά βρεγμένες πετσέτες και μάσκες, τους είπαν τι πρέπει να κάνουν και μόλις έφτασαν σε ασφαλές σημείο τα έβαλαν να καθίσουν οκλαδόν και να στήσουν περιμετρικά την ομάδα των υπευθύνων της κατασκήνωσης.

Παράλληλα τα απασχολούσαν, τους έκαναν αθλοπαιδείες και τους έλεγαν να πουν τραγουδάκια, ώστε να ηρεμήσουν από τις εικόνες της φωτιάς και του καπνού.

Την ίδια ώρα είπαν στα παιδιά πως έτσι και δείτε να πλησιάζει η φωτιά θα πάτε προς τη θάλασσα, θα βρέξετε πετσέτες και θα τις έχετε κοντά στα πρόσωπά σας.

Μόλις έπεσε το σκοτάδι στην περιοχή και δεν υπήρχε ρεύμα, άναψαν τα φώτα του ασθενοφόρου, έλεγξαν πάλι τα παιδιά και τους μιλούσαν συνέχεια ώστε να τα έχουν σε ηρεμία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments