Υγεία

Ακμή: Πως να απαλλαγείτε μια και καλή

Ακμή: Πως να απαλλαγείτε μια και καλή
Πέρα από τα φαρμακευτικά προϊόντα που βοηθούν στον περιορισμό της ακμής, υπάρχουν και ορισμένες απλές, καθημερινές και δοκιμασμένες μέθοδοι για να αντιμετωπίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ένα σπυράκι δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια φλεγμονή του δέρματος κατά την οποία οι σμηγματογόνοι αδένες (οι αδένες που εκκρίνουν τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας) μολύνονται με βακτήρια, διογκώνονται και γεμίζουν με πύον. Πέρα από τα φαρμακευτικά προϊόντα που βοηθούν στον περιορισμό της ακμής, υπάρχουν και ορισμένες απλές, καθημερινές και δοκιμασμένες μέθοδοι για να αντιμετωπίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά κάποιο σπυράκι:

Πάγος

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μειώσει γρήγορα την ερυθρότητα, το οίδημα και τη φλεγμονή στο σπυράκι. Βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος προς την πληγείσα περιοχή, στη σύσφιξη των πόρων του δέρματος και στην εξάλειψη των ακαθαρσιών και των ελαίων που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγάκια ή θρυμματισμένο πάγο, όποιο από τα δύο είναι πιο βολικό για εσάς.

Φάε μεσογειακά

Όπως σίγουρα γνωρίζεις, και η διατροφή σου παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας σου. Η μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, ελαιόλαδο και προϊόντα ολικής άλεσης, δίνει στο δέρμα σου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αποτρέψει τις φλεγμονές, άρα και τα σπυράκια.

Λεμόνι

Ένας άλλος γρήγορος τρόπος για να απαλλαγείτε από ένα σπυράκι είναι η χρήση του χυμού λεμονιού, ο οποίος είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Ο χυμός λεμονιού βοηθά τα σπυράκια να “στεγνώσουν” πιο γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φρέσκο χυμό λεμονιού και όχι εμφιαλωμένο χυμό, ο οποίος έχει συντηρητικά. Υπάρχουν δύο τρόποι για να εφαρμόσετε αυτήν την θεραπεία.

Βάλε στη ζωή σου τα προβιοτικά

Επάνω στο δέρμα σου αλλά και στο γαστρεντερικό σου ζουν διάφορα βακτήρια, μύκητες και ιοί, χωρίς να βλάπτουν την υγεία σου, και αποτελούν το λεγόμενο μικροβίωμα του οργανισμού σου. Όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η ισορροπία του μικροβιώματος είναι πολύ σημαντική για το δέρμα σου. Αν και δεν υπάρχει κάποια οριστική λύση που να σου εξασφαλίζει αυτή την πολυπόθητη ισορροπία, ιδιαίτερα βοηθητικά είναι τα προβιοτικά, τα οποία βρίσκονται σε ορισμένα γιαούρτια, στο κεφίρ και στο ξινολάχανο, αλλά είναι διαθέσιμα και σε μορφή συμπληρώματος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments