Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Ρολό παντεσπάνι

Η συνταγή της ημέρας: Ρολό παντεσπάνι
Η συνταγή της ημέρας θα σας ξετρελάνει. Ρολό παντεσπάνι. Εύκολο και πεντανόστιμο.

Η συνταγή της ημέρας: Ρολό παντεσπάνι. Δείτε τα υλικά για τη συνταγή της ημέρας: 6 αυγά, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 ποτήρι αλεύρι, 1 μπέικιν πάουντερ, 1 φλιτζ. μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή πραλίνα φουντουκιού, άχνη ζάχαρη (προαιρετικά),

Διαδικασία συνταγής

  • Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου και στρώνουμε λαδόκολλα. Λαδώνουμε και τη λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 με 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο. Απλώνουμε λαδόκολλα στην επιφάνεια εργασίας και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι. Αφαιρούμε το παντεσπάνι από τη λαδόκολλα του ταψιού. Απλώνουμε μαρμελάδα και τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά του. Αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε το παντεσπάνι σε 2-3 κομμάτια και να βάλουμε διαφορετικά είδη μαρμελάδας στο καθένα. Το αφήνουμε τυλιγμένο μέχρι να κρυώσει και έπειτα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη αν χρησιμοποιούμε. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments