Διεθνή

Γένοβα: Στους 41 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας

Γένοβα: Στους 41 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας
Στους 41 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών που έχασαν τη ζωή τους μετά την κατάρρευση της γέφυρας στην Γένοβα.

Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 41.

Την Πέμπτη, ο ιταλός πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε είχε κάνει λόγο για 38 νεκρούς, ωστόσο ο αριθμός αυξήθηκε σήμερα καθώς εντοπίστηκε το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν οι σοροί μιας τριμελούς οικογένειας.

Δύο ακόμη άτομα αγνοούνται, ενώ από τα 10 άτομα που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, τα 9 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Η γέφυρα Μοράντι στη Γένοβα της Ιταλίας κατέρρευσε την περασμένη Τρίτη, σκορπώντας τον θάνατο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γένοβα – Που ρίχνει την ευθύνη ο Κόντε

Ο Τζουζέπε Κόντε κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή της Γένοβας, μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας που κόστισε τη ζωή 39 ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι προχώρησε σε αυτή την απόφαση έπειτα από σχετικό αίτημα των τοπικών αρχών.

Εκτός αυτού, ο Κόντε επιτέθηκε στην Autostrade, τη διαχειρίστρια εταιρεία του αυτοκινητόδρομου.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ήταν δική της ευθύνη η ασφάλεια στην οδογέφυρα, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα περιμένει το αποτέλεσμα της έρευνας για την τραγωδία προκειμένου να αναλάβει δράση.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε επισήμως τη διαδικασία για την ανάκληση των αδειών διαχείρισης του οδικού δικτύου από την εταιρεία Atlantia.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έστειλε σχετική επιστολή στην Autostrade, εταιρεία που υπάγεται στον κατασκευαστικό όμιλο Atlantia, ο οποίος διαχειρίζεται τη λειτουργία του τμήματος του αυτοκινητόδρομου A10, ο οποίος εκτείνεται από τη Γένοβα έως τα σύνορα με τη Γαλλία.

«Αυτή η τραγωδία μας υποχρεώνει να αναλάβουμε νέες πρωτοβουλίες, οι οποίες θα είναι αυστηρότερες σε σύγκριση με εκείνες που υιοθέτησαν προηγούμενες κυβερνήσεις» σημείωσε ο Τζουζέπε Κόντε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments