Αυτοδιοίκηση

Καμία ανησυχία για τη δημόσια υγεία από τη φωτιά στη Σίνδο

Καμία ανησυχία για τη δημόσια υγεία από τη φωτιά στη Σίνδο
Τη διαβεβαίωση πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για θέματα δημόσιας υγείας, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή σε εγκαταστάσεις ανακυκλώσιμων υλικών στην περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης, δίνει μέσω ανακοίνωσης η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή σε εγκατάσταση ανακυκλώσιμων υλικών στην περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της και συνέχισε τόσο χτες, όσο και σήμερα τις μετρήσεις των ατμοσφαιρικών ρύπων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

‘Οπως τονίζεται από τη συγκέντρωση των στοιχείων στους σταθμούς του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης(ΕΔΠΑΡ)»δεν παρατηρήθηκε εξαιτίας του γεγονότος, διαφοροποίηση στις καταγραφές ωριαίων και μέσων ημερήσιων τιμών των ατμοσφαιρικών ρύπων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες (αερίων ρύπων και αιωρουμένων σωματιδίων), ούτε στους παρακείμενους σταθμούς Σίνδου, Νεοχωρούδας και Κορδελιού, ούτε στους πιο απομακρυσμένους».

Συμπληρώνεται δε πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρακολουθεί συνεχώς τις καταγραφές των ατμοσφαιρικών ρύπων των σταθμών του δικτύου.

Περισσότερα