Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Ζημιογόνα η καθυστέρηση της ρύθμισης των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων

Νέα Δημοκρατία: Ζημιογόνα η καθυστέρηση της ρύθμισης των διαδικτυακών τυχερών παιγνίων
"Αδικαιολόγητη και ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο η καθυστέρηση της ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου" αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Για αδικαιολόγητη και ζημιογόνα για το ελληνικό δημόσιο καθυστέρηση της ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, υπογραμμίζοντας πως ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Όπως τονίζει η Ν.Δ. ο ετήσιος τζίρος των παράνομων διαδικτυακών στοιχηματικών εταιρειών είναι πάνω από 5 δισ., ενώ περισσότερες από 2.700 παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες έχουν καταγραφεί από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

Με ερώτησή τους στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Απόστολος Βεσυρόπουλος, Θεόδωρος Καράογλου, Νότης Μηταράκης, Χρήστος Σταϊκούρας και Θεόδωρος Φορτσάκης ζητούν να ενημερωθούν γιατί καθυστερεί η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, πόσα εκατομμύρια φόρων πρέπει να χαθούν ακόμη μέχρι να φέρετε προς ψήφιση τον σχετικό νόμο, αν του έχει παραδοθεί ή όχι η σχετική μελέτη της Grant Thornton και αν του έχει παραδοθεί η σχετική εισήγηση της ΕΕΕΠ.

Από τη Νέα Δημοκρατία υπενθυμίζουν πως ανάλογη ερώτηση είχε κατατεθεί και στις 19 Απριλίου του 2018, χωρίς να έχουν δει καμία ενέργεια του κ. Τσακαλώτου σχετικά με την εκπλήρωση της δέσμευσης που είχε τότε δώσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments