Πολιτισμός

Πολιτιστική ατζέντα Θεσσαλονίκης για τον Σεπτέμβριο

Πολιτιστική ατζέντα Θεσσαλονίκης για τον Σεπτέμβριο
Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται με ενθουσιασμό τις ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ, αλλά ο Σεπτέμβριος είναι μήνας με αρκετές και ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις για την πόλη.

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται με ενθουσιασμό τις ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στην 83η ΔΕΘ, αλλά ο Σεπτέμβριος είναι μήνας με αρκετές και ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις για την πόλη.

Η Νέα Υόρκη του Κώστα Λούστα

Στη δημιουργική και εκθεσιακή δραστηριότητα του εικαστικού Κώστα Λούστα στη Νέα Υόρκη την περίοδο από το 1962 ως το 1972, καθώς και στη μετέπειτα σχέση του με την αμερικάνικη μεγαλούπολη εστιάζει η έκθεση “ Κώστας Λούστας – Νέα Υόρκη”. Φιλοξενείται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ως τις 16 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος HΠΑ τιμώμενη χώρα της 83ης ΔΕΘ).

Restart της Συλλογής Κωστάκη

“ Restart”, ως και τις 16 Σεπτεμβρίου, για την έκθεση των 400 έργων της Ρωσικής Πρωτοπορίας από την Συλλογή Κωστάκη στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών).

H “ Δημοκρατία” στο… Επταπύργιο

Τις αξίες της Δημοκρατίας αποτυπώνουν στα έργα τους 32 σύγχρονοι εικαστικοί και τα παρουσιάζουν στην ομότιτλη έκθεση που φιλοξενείται στον φορτισμένο και υποβλητικό χώρο του Επταπυργίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, υπό τον συντονισμό/παραγωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, την συνεργασία του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι εικαστικοί εκκινούν από μια κρίσιμη στιγμή της ελληνικής ιστορίας, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974. Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 8.00-15.00 (Κελιά απομόνωσης). Δευτέρα – Παρασκευή 11.00-14.00 (Πύργοι Π2, Π3, Π5, Κελιά απομόνωσης). Σάββατο – Κυριακή: 8.00-15.00 (Κελιά απομόνωσης).

Ορέστης από το ΚΘΒΕ

Στο Βασιλικό Θέατρο επιστρέφει ο “ Ορέστης” (μετά τη δίμηνη περιοδεία του).

Οι παραστάσεις: Πέμπτη 13, Παρασκευή 14, Σάββατο 15, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Σινεμά με θέα στο Μέγαρο

Το “ Σινεμα με θέα” στην ταράτσα του Μεγάρου Μουσικής συνεχίζει τις προβολές ως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Για λεπτομέρειες: www.tch.gr.

Ο Bryan Ferry στο …Δάσος

Στα μουσικά γεγονότα της χρονιάς εντάσσεται η στάση του Bryan Ferry στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του. (Θέατρο Δάσους – Πέμπτη 13/9).

Reworks ως θεσμός

Η 14η διοργάνωση του φεστιβαλικού Reworks -θεσμού πλέον της σύγχρονης μουσικής- επιστρέφει στις 20-23 Σεπτεμβρίου με στάσεις στους χώρους: Agora – Μέγαρο Μουσικής – FIX και MET Hotel.

53α Δημήτρια

Μια μέρα πριν βγει ο Σεπτέμβριος, συγκεκριμένα στις 29, ξεκινά η κορυφαία διοργάνωση της πόλης, τα 53α «Δημήτρια», με μια μεγάλη συναυλία στο κοιμητήριο Ζέιτενλικ (το οποίο λειτούργησε ως στρατόπεδο, τόπος διαμονής των στρατιωτών του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου πριν μετατραπεί στη νεκρόπολη). Η συναυλία στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την επαναφορά της ειρήνης θα δοθεί με έργα των C.Debussy, B.Britten, P. Forget κ.α

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments