Πολιτισμός
pagenews.gr / Πολιτισμός / Έκθεση «George Condo at Cycladic» (pics&vid)
Έκθεση «George Condo at Cycladic» (pics&vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team

Μέχρι τις 14 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η έκθεση George Condo at Cycladic στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η πρώτη μεγάλη ατομική μουσειακή έκθεση του George Condo στην Ελλάδα έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις των τουριστών και του αθηναϊκού κοινού.

Μία ακόμη ξενάγηση προστίθεται στις ήδη οργανωμένες ξεναγήσεις: εκτός από κάθε Τετάρτη στις 11.00 στα αγγλικά και κάθε Πέμπτη στις 19.00 στα ελληνικά, το κοινό θα μπορεί πλέον να ξεναγηθεί στην έκθεση του Αμερικανού καλλιτέχνη και κάθε Κυριακή στις 12.00 στα ελληνικά, με το εισιτήριο εισόδου.

Η έκθεση περιλαμβάνει 30 έργα- ζωγραφικά, γλυπτά και σχέδια- τα οποία καλύπτουν τα τελευταία 20 χρόνια πορείας του αμερικανού καλλιτέχνη. Επίσης παρουσιάζεται για πρώτη φορά μια σειρά ζωγραφικών έργων και σχεδίων που δημιουργήθηκαν το 2017, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας ομάδας αυτοπροσωπογραφιών με τίτλο Αυτοπροσωπογραφία στο Παρίσι 1-3 (Self portrait in Paris 1-3, 2017) και Εγώ, ο Εαυτός μου και Αυτός (Me, Myself and Him, 2017).

Χωρίς να ακολουθεί την χρονολογική περιγραφή του έργου του καλλιτέχνη υπό τη μορφή ενός αναδρομικού αφιερώματος, η έκθεση εστιάζει στην ανάδειξη ορισμένων αντιπροσωπευτικών έργων του τα οποία επιχειρούν να εξερευνήσουν την ανθρώπινη μορφή, κεντρικό θέμα του σύγχρονου εκθεσιακού προγράμματος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Ο Condo –μαζί με τον Jean-Michel Basquiat, τον Keith Haring και τον Jeff Koons– συνέβαλε καταλυτικά στην αναβίωση της αναπαραστατικής ζωγραφικής στην Αμερική τη δεκαετία του ’80 και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους αμερικανούς γλύπτες και αναπαραστατικούς ζωγράφους μέχρι σήμερα. Ανήκει σε μια γενιά καλλιτεχνών οι οποίοι επανήλθαν στην παραστατική ζωγραφική παρότι δημιούργησαν σε μια εποχή, μετά τον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, όπου η Εννοιολογική Τέχνη και ο Μινιμαλισμός μεσουρανούσαν στο καλλιτεχνικό προσκήνιο. Παίζοντας ένα παιχνίδι ισορροπίας ανάμεσα στο όμορφο και το γκροτέσκο, το καθημερινό και το παράλογο, την υψηλή και την εμπορική “pop” τέχνη, οι φρέσκιες εικαστικές δημιουργίες του Condo τον καθιστούν έναν από τους πιο εφευρετικούς καλλιτέχνες της γενιάς του.

Στόχο της έκθεσης George Condo at Cycladic είναι να αναδείξει τις αναφορές, τις ιδέες και τις κατακτημένες δεξιότητες του καλλιτέχνη που έχουν περισυλλεχθεί με την πάροδο του χρόνου. Το έργο του Condo, διαποτισμένο από μια βαθιά γνώση της λογοτεχνίας, της μουσικής και της Ιστορίας της Τέχνης, μοιάζει σαν αντικατοπτρισμός του χαρακτήρα του, μια προέκταση του εαυτού του: χαρισματικό, μεγαλειώδες, διορατικό, καλλιεργημένο, κομψό και με πηγαία αίσθηση του χιούμορ. Χαμόγελα πονηρά, μάτια γουρλωτά, οδοντοστοιχίες, κεφάλια που διαθλώνται –σε μαύρο μελάνι ή με εκρήξεις κίτρινου, πράσινου, μωβ και πορτοκαλί χρώματος – συνθέτουν τις μορφές του φρενήρους κόσμου του Condo.

Την έκθεση επιμελείται η Αταλάντη Μαρτίνου. Η έκθεση συνοδεύεται από δίγλωσσο κατάλογο.

George Condo at Cycladic

Mέχρι 14 Οκτωβρίου 2018

Είσοδος: 7€
Μειωμένο εισιτήριο: 5€
Ελεύθερη είσοδος για τους Φίλους του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Ξεναγήσεις ( με το εισιτήριο εισόδου):
Τετάρτη στις 11.00 (αγγλικά)
Πέμπτη στις 19.00 (ελληνικά)
Kυριακή στις 12.00 (ελληνικά)/Aπό Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-17.00, Πέμπτη: 10.00-20.00, Κυριακή: 11.00-17.00, Τρίτη: Κλειστό.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4 και
Βασιλίσσης Σοφίας και Ηροδότου 1
106 74, Αθήνα

T: (+30) 210 7228321-3
W: www.cycladic.gr
Facebook: CycladicArtMuseum | Instagram: @cycladic_museum

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραφείο Τύπου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης:
Λήδα Καρανικολού, Υπεύθυνη Τύπου | E: [email protected] | T: +30 210 7228321-3 (ext.114)

Ετικέτες: 
2018