Αθλητισμός

Ηρακλής Τσίκινης: Ξεκάθαρο το πέναλτι του Ζαμπά

Ηρακλής Τσίκινης: Ξεκάθαρο το πέναλτι του Ζαμπά
Ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, μίλησε για το πέναλτι του Ζαμπά και το ενδεχόμενο να έχουμε ξένο διαιτητή στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε μεταξύ άλλων για το πέναλτι του Ζαμπά που δεν έδωσε ο Παπαδόπουλος και το ενδεχόμενο να έχουμε ξένο διαιτητή στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πέναλτι που δεν έδωσε ο Διαμαντόπουλος:

«Πολλά τα εξόφθαλμα προβλήματα φέτος. Κατά διαστήματα έδειχνε ο διαιτητής να μην είναι στο παιχνίδι. Για μένα η φάση είναι ο ορισμός του πέναλτι. Δεν γίνεται να μη δώσει αυτή την παράβαση. Και έξω να ήταν και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του αγωνιστικού χώρου ήταν, έπρεπε ακαριαία να σφυρίξει και να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο στον παραβάτη.

Ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση που μιλάμε για ένα πέναλτι στο 3ο λεπτό που θα μπορούσε να καθορίσει το αποτέλεσμα. Πέρα από αυτό θεωρώ ότι είναι εξόφθαλμη η φάση και θα έπρεπε να βοηθηθεί από τον πρώτο βοηθό. Είναι σαφής οδηγία ότι σε οποιαδήποτε φάση πρέπει να παρεμβαίνει ο βοηθός με την ενδοεπικοινωνία και να προκύπτει η σωστή απόφαση».

Αν θα δούμε τον πρώτο ξένο διαιτητή στη Σούπερ Λιγκ στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ:

«Έχουμε δώσει αφορμή να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία στην οποία έχω πει ότι είμαι ενάντια αλλά είναι αναγκαίο κακό όπως έχω υπογραμμίσει. Μπορεί να δούμε τον πρώτο ξένο διαιτητή στο ντέρμπι. Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε Έλληνας διαιτητής επιλεγεί από την ΚΕΔ, θα αντιμετωπιστεί με καχυποψία. Κυρίως οι Έλληνες διεθνείς που έχουν εμπειρία μπορούν να ανταπεξέλθουν στο ντέρμπι. Ξέρω ότι είναι δύσκολο αλλά οι παράγοντες πρέπει να βοηθήσουν πολύ. Το ξέρω ότι είναι δύσκολο όταν γίνονται τέτοια λάθη να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Πρέπει αν πάρει μέτρα η ΚΕΔ και να πάρει αυστηρούς κανόνες ώστε να σταματήσουν τέτοια μεγάλα λάθη».

Αν ο Σιδηρόπουλος μπορεί να σφυρίξει το ματς του ΠΑΟΚ:

«Μπορεί αλλά ο Σιδηρόπουλος δεν είναι η μόνη επιλογή. Υπάρχουν κι άλλοι διαιτητής όπως ο Παπαπέτρου που είναι ανερχόμενος. Θα κρίνει η ΚΕΔ ποιος διαιτητής μπορεί. Δεν είναι μόνο θέμα εμπειρίας και να είναι διεθνής αλλά μετράει και το παρελθόν του. Ελπίζω να είναι Έλληνας ο διαιτητής στο ντέρμπι και να δώσει ρεσιτάλ διαιτησίας ώστε να επανέλθει η ηρεμία.

Υπάρχουν πολλές κακές διαιτησίες από αρκετές ομάδες που έχουν παράπονα και δικαιολογημένα. Πρέπει αν υπάρξει ένα ηλεκτροσόκ ώστε να συνέλθουν και να συγκεντρωθούν. Θα είναι πιο δύσκολο από πέρυσι το πρωτάθλημα οπότε θέλει και καλύτερες διαιτησίες. Στο Καραϊσκάκη είχαμε προβλήματα. Κάποιες ασταθείς διαιτησίες, ευτυχώς όχι με μεγάλα προβλήματα σε άλλα παιχνίδια. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να απασχοληθεί πολύ καλά. Να βοηθηθεί στο ψυχολογικό κομμάτι η ελληνική διαιτησία. Να γίνει μια καλή αρχή, ξεκινώντας από το μηδέν. Ο καθρέφτης είναι τα ματς των μεγάλων, πόσο μάλλον με ένα ντέρμπι το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται. Αν όμως γίνει κάτι κακό, θα έχουμε δύσκολο πρωτάθλημα».

Το μέλλον του Κομίνη στη διαιτησία:

«Πολύ δύσκολα θα σταθεί ο Κομίνης. Νομίζω όμως ότι πήγε καλά στα δύο πέναλτι που έδωσε. Μακάρι να ανταπεξέλθει. Πιστεύω πως δε πρέπει να είναι στους πίνακες, όχι επειδή είναι κακός διαιτητής αλλά ήταν τέτοια η απόφαση που πήρε που πραγματικά δεν είναι εύκολο να σταθεί πλέον στην κατηγορία. Υπάρχει στρες και το άγχος είναι πιθανόν να το ξανακάνει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments