Ελλάδα

ΦΥΣΣΑΣ: Επεισόδια στην αντιφασιστική πορεία για τη μνήμη του

ΦΥΣΣΑΣ: Επεισόδια στην αντιφασιστική πορεία για τη μνήμη του
ΦΥΣΣΑΣ: Σήμερα συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τη δολοφονία του.

ΦΥΣΣΑΣ: Λίγο πριν από τις 21:00 ολοκληρώθηκε στον Πειραιά η αντιφασιστική πορεία για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε πριν από πέντε χρόνια από το Γιώργο Ρουπακιά, στο Κερατσίνι.

Δεκάδες συγγενείς και φίλοι του άτυχου τραγουδιστή, συγκεντρώθηκαν στην οδό Παύλου Φύσσα, στο σημείο όπου μαχαιρώθηκε το 2013.

Μεγάλη ήταν, όμως, και η συμμετοχή του κόσμου.

Περισσότερα από 2.000 άτομα κατευθύνθηκαν μέσω κεντρικών οδών του Πειραιά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο κέντρο της πόλης, με την αστυνομική παρουσία να είναι έντονη αλλά διακριτική.

Η ΕΛ.ΑΣ επιστράτευσε και ελικόπτερο το οποίο πετούσε αδιάκοπα πάνω από τον Πειραιά παρακολουθώντας την κίνηση των διαδηλωτών.

Στην πορεία συμμετείχαν αντιφασιστικές οργανώσεις, φορείς και κόμματα της αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και κάτοικοι της περιοχής.

Η πορεία έφτασε στο λιμάνι λίγο μετά τις 19:30 με κατεύθυνση προς το Δημοτικό Θέατρο.

Στο σημείο αυτό ήταν παραταγμένες κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ προκειμένου οι διαδηλωτές να μην πλησιάσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Περίπου μαι ώρα αργότερα η πορεία έφτασε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου και σταμάτησε λόγω του αστυνομικού φραγμού που αποκλείει τους διαδηλωτές από το να πλησιάσουν στα γραφεία της ΧΑ.

Λίγο πριν τις 21:00 σημειώθηκαν επεισόδια επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, κοντά στο Δημαρχείο Πειραιά, με νεαρούς να πετούν πέτρες και μολότοφ σε άνδρες των ΜΑΤ, που απάντησαν με κρότου λάμψης και χημικά.

Οι νεαροί έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές σε κάδους…

ΦΥΣΣΑΣ: Το χρονικό της δολοφονίας

Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε με μαχαίρι στο Κερατσίνι, στην Αθήνα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος, Γιώργος Ρουπακιάς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην σκηνή του εγκλήματος καθ’ υπόδειξη του θύματος, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε προηγηθεί ολιγόλεπτη οργανωμένη επίθεση από άτομα που έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments