Αθλητισμός

Οι νεοναζί οπαδοί της Τσέλσι στις κερκίδες της Τούμπας

Οι νεοναζί οπαδοί της Τσέλσι στις κερκίδες της Τούμπας
Οι οπαδοί της Τσέλσι έχουν προκαλέσει πολλές φορές αναστάτωση στις αστυνομικές αρχές.

Οι οπαδοί της Τσέλσι έχουν τη φήμη των πιο ακραία πολιτικοποιημένων στη Βρετανία και έχουν καταφέρει να γίνουν ιδιαίτερα μισητοί λόγω της νεοναζιστικής τους στάσης.

Έχουν συνδέσει, μάλιστα, το όνομά τους με την οργάνωση «Blood and Honor», που σημαίνει «Αίμα και τιμή» η οποία μάλιστα διαθέτει και παραστρατιωτικό βραχίονα, τη γνωστή «Combat 18». Αυτή ίσως είναι η πιο σκληρή ομάδα ναζιστών στην Ευρώπη, που εξυμνεί απροκάλυπτα τον Χίτλερ.

Η κεντρική κερκίδα των οπαδών της Τσέλσι έχει μια εξίσου τρομακτική ονομασία, γνωστή ως «Chelsea Headhunters», δηλαδή «κυνηγοί κεφαλών».

Από τη δεκαετία του ’90 το αρμόδιο τμήμα της Scotland Yard για το ποδόσφαιρο τόνιζε, πως αυτή η κερκίδα είναι υπεύθυνη για πολλά κρούσματα εγκληματικότητας, όπως ληστείες και βιασμούς!

Οι ίδιοι έχουν προκαλέσει πολλές φορές αναστάτωση στις αστυνομικές αρχές.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό βίας και ρατσισμού που έχει σημειωθεί σε ευρωπαϊκό μάλιστα παιχνίδι, ήταν εκείνο στην Γαλλία, όπου οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Τσέλσι είχαν ταξιδέψει στο Παρίσι για τον αγώνα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την «έπεσαν» σε έναν μαύρο άντρα στον σταθμό του μετρό.

Δείτε το βίντεο:

Πολλοί είναι, όμως, και οι οπαδοί των “μπλε” που αποποιούνται τους χαρακτηρισμούς που σχετίζονται με ρατσισμό και βία.

Ένα από τα κεντρικά συνθήματα στις κερκίδες πλέον είναι το “είτε μαύροι είτε λευκοί, είμαστε όλοι μπλε”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments