Διεθνή

Λαβρόφ για Σκοπιανό: Η Ρωσία δε στηρίζει καμία από τις επιλογές

Λαβρόφ για Σκοπιανό: Η Ρωσία δε στηρίζει καμία από τις επιλογές
Λαβρόφ: Με δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, τόνισε ότι η χώρα του δε στηρίζει καμία από τις επιλογές στο επερχόμενο δημοψήφισμα.

Λαβρόφ: Για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών ενόψει και του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ αναφέρθηκε με δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Τόνισε ότι η χώρα του δε στηρίζει καμία από τις επιλογές στο επερχόμενο δημοψήφισμα.

«Πολλοί πολίτες της ΠΓΔΜ έχουν αμφιβολίες για την συμφωνία των Πρεσπών» υπογράμμισε ο ίδιος, αναφερόμενους στους κατοίκους της γείτονος ως «Μακεδόνες», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

«Η κατάσταση είναι αμφίβολη στη «Μακεδονία» μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών, της οποίας η νομιμότητα αμφισβητείται από πολλές «μακεδονικές» πολιτικές δυνάμεις» τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

«Έρχεται ένα δημοψήφισμα, σας καλώ να δείτε στα ΜΜΕ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο διαδίκτυο, τι λέει η Ρωσία για αυτό. Δεν λέμε τίποτα που θα μπορούσε να εκληφθεί ως υποστήριξη της μιας ή της άλλης επιλογής» συμπλήρωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει την έντονη ενόχλησή της με την προοπτική ένταξης της ΠΓΔΜ στο NATO, η οποία θα ανοίξει εφόσον κυρωθεί η συμφωνία για το ονοματολογικό. Στο πλαίσιο αυτό, Λαβρόφ υποστήριξε ότι η Μόσχα δεν στηρίζει καμία επιλογή στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments