Αθλητισμός

“Θα του στείλω προσωπική επιστολή”: Ο τρόπος που ο Παύλος έπεισε τον Ντομινίκ να έρθει

“Θα του στείλω προσωπική επιστολή”: Ο τρόπος που ο Παύλος έπεισε τον Ντομινίκ να έρθει
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος δεν άφηνε τίποτα να του ξεφύγει. Όταν έβαζε έναν στόχο τον υλοποιούσε. Έστω κι αν χρειαζόταν να περιμένει για ένα χρόνο. Όπως συνέβη στην περίπτωση του Ντομινίκ Γουίλκινς και της μεταγραφής που έκανε κρότο σε όλο τον κόσμο.

Το 1ο τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος” πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο ΟΑΚΑ. Στο γήπεδο στο οποίο ο Παναθηναϊκός του Παύλου μεγαλούργησε. Στο γήπεδο που αγωνίστηκαν δεκάδες αστέρια. Χάρη στην τρέλα του μεγαλύτερου παράγοντα που γνώρισε ο ελληνικός αθλητισμός.

“Κάποιοι τα τρώνε στο καζίνο, κάποιοι στα μπουζούκια. Εμένα η τρέλα μου είναι ο Παναθηναϊκός”, είχε πει κάποτε για να δείξει πως δεν τον νοιάζουν τα λεφτά. Αρκεί να βλέπει τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και τα κατάφερε. Έκανε τον Παναθηναϊκό την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης από το 1996 και έπειτα. Από τη χρονιά, δηλαδή, που υψώθηκε το πρώτο από τα έξι ευρωπαϊκά τρόπαια.

Ανάμεσα στα πολλά αστέρια που ήρθαν στην Ελλάδα χάρη στον Παύλο, υπήρξε ένα που ξεχώριζε. Ένα υπέρλαμπρο αστέρι. Που όμοιό του δεν είχε εμφανιστεί ούτε πριν, δεν έχει εμφανιστεί ούτε μετά. Η 12η Αυγούστου 1995 θα μείνει για πάντα στην ιστορία. Γιατί; «Το ΤΑΚ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με τον αθλητή Ντομινίκ Γουίλκινς». Ναι ήταν αλήθεια. Ο Ντομινίκ Γουίλκινς, ο μεγάλος αστέρας του NBA είχε απαντήσει θετικά στην – πολλοστή – πρόταση του Παναθηναϊκού. Απέμενε να έρθει στην Αθήνα, να τον δει ο κόσμος με τα πράσινα και να πειστεί πως δεν είναι ψέμα.

Το σήριαλ της απόκτησης του Ντομινίκ κράτησε πολύ καιρό. Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι ήταν εκείνο το καλοκαίρι του 1995 και οι σκληρές διαπραγματεύσεις (τρεις προτάσεις έκανε συνολικά ο Παναθηναϊκός) που έγιναν, αλλά η αλήθεια είναι πως επί ένα χρόνο ο Παναθηναϊκός… πάλευε. Γιατί οι πρώτες κουβέντες είχαν γίνει το καλοκαίρι του 1994. Ένα χρόνο πριν έρθει ο Ντομινίκ στην Ελλάδα, είχε φτάσει μια ανάσα από τη μεταγραφή του. Ήταν έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο. Δεν μπήκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός μέσω ανακοίνωσής του είχε κάνει γνωστό πως ο Γουίλκινς ερχόταν στην Ελλάδα για να συζητήσει και για να… γνωρίσει τη χώρα. Όμως μία ώρα πριν από την πτήση θα άλλαζε γνώμη και θα ειδοποιούσε τον Παναθηναϊκό μέσω του μανατζέρ του πως τελικά δεν προτίθεται να μπει στο αεροπλάνο για την Αθήνα. Σοκ. Αλλά και… πείσμα. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υποσχέθηκε πως αυτός ο παίκτης θα φορέσει τη φανέλα του αγαπημένου του Παναθηναϊκού. Έστω κι αν χρειαζόταν να περιμένει έναν ακόμα χρόνο για να γίνει.

Και φτάσαμε στο καλοκαίρι του 1995. Όταν ο Παύλος έβαζε κάτι στο μυαλό του, τούτο δεν γινόταν να μην πραγματοποιηθεί. Ο Ντομινίκ θα ερχόταν στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό. Οι διαπραγματεύσεις ήταν χρονοβόρες και δύσκολες. Δεν πείθεις εύκολα ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του κόσμου να έρθει στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός ήρθε στη χώρα με τη σύζυγό του, πήγε στο ΟΑΚΑ σε αγώνα της Εθνικής, συνοδευόμενος από τον Παύλο, ξεναγήθηκε στην πόλη, γνωρίστηκε με τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς και φεύτοντας είπε: “θα σας απαντήσω”. Η σύζυγός του ήταν σίγουρη πως σύντομα θα βρίσκονταν και πάλι στην Αθήνα.

Ωστόσο ο Γουίλκινς αρνήθηκε την πρώτη πρόταση του Παναθηναϊκού. Ήθελε περισσότερα. Αρνήθηκε και τη δεύτερη, αφήνοντας όμως ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο στην απάντησή του. Ήταν σαν να έλεγε “ανεβείτε λίγο ακόμα και θα με κάνετε δικό σας”. Μέχρι που ο Παύλος Γιαννακόπουλος αποφάσισε να τελειώσει μια και καλή το θέμα. Στις 25 Αυγούστου 1995 ενημερώνει τα αδέρφια του Κώστα και Θανάση πως θα στείλει προσωπική επιστολή στον Ντομινίκ. Λίγες μέρες αργότερα, οι ατζέντηδες του παίκτη επικοινωνούν με την οικογένεια Γιαννακόπουλου και τους λένε πως ο παίκτης δέχεται να έρθει στον Παναθηναϊκό.

Η ιστορία είναι γνωστή. Ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία με το πρώτο ευρωπαϊκό, έχοντας τον τεράστιο Ντομινίκ Γουίλκινς στη σύνθεσή του. Και ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν εκεί για να αγκαλιάσει κι εκείνον και όλους τους υπόλοιπους. Όλο τον κόσμο, ο οποίος θα μπορούσε να χωρέσει στην αγκαλιά του τεράστιου Παύλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments