Υγεία

Πόσο επικίνδυνο είναι το Wi-Fi για την υγεία;

Πόσο επικίνδυνο είναι το  Wi-Fi για την υγεία;
Είναι επικίνδυνο το Wi-Fi για την υγεία; Oι επιστήμονες απαντούν.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας φέρνει σε καθημερινή επαφή με ηλεκτρονικές συσκευές. Στο σπίτι, στο γραφείο, στα μαγαζιά, παντού υπάρχει το περιβόητο Wi-Fi, που πλέον έχει γίνει απαραίτητο για την ζωή μας.

Ωστόσο, αυτό το σύγχρονο πλέον εργαλείο, σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν είναι τόσο “αθώο”.

«Έχουμε μελέτες σε ζώα που υποδηλώνουν ότι ακόμη και οι χαμηλού επιπέδου εκθέσεις στο είδος ακτινοβολίας ραδιοκυμάτων που σχετίζονται με το Wi-Fi θα μπορούσαν να έχουν διάφορες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία».

Αυτό λέει ο Joel Moskowitz, διευθυντής του Κέντρου Οικογενειακής και Κοινοτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Berkley της Καλιφόρνια.

Αναφέρει προβλήματα νευροαναπτυξιακής φύσης, καρκίνο και αναπαραγωγική βλάβη -τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες- ως μερικές από αυτές τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, ειδικά για τις εγκύους και τα μικρά παιδιά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο έχουν κατηγοριοποιήσει τα κινητά τηλέφωνα ως «πιθανώς καρκινογόνα».

Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει επί του παρόντος αρκετή έρευνα για να πει κανείς με βεβαιότητα αν προκαλούν καρκίνο ή όχι.

Ακόμη, έρευνα του 2016 επάνω σε ποντίκια έδειξε ότι η μεγάλη έκθεση στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων αυξάνει τον κίνδυνο για ορισμένους όγκους του εγκεφάλου και της καρδιάς.

Άλλη έρευνα έχει συνδέσει τα υψηλά επίπεδα έκθεσης σε ακτινοβολία Wi-Fi και κινητών τηλεφώνων με ορμονικές ανισορροπίες και οξειδωτικό στρες. Αυτές οι παθήσεις θα μπορούσαν δυνητικά να συμβάλλουν στην ανάπτυξη καρκίνου, ή εγκεφαλικών προβλημάτων.

Συμπερασματικά, η προσπάθεια αποφυγής της έκθεσης σε ραδιοκύματα είναι λίγο-πολύ αδύνατη. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς καλό θα ήταν να απενεργοποιούνται τα ασύρματα δίκτυα, όταν αυτά δεν χρησιμοποιούνται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments