Πολιτική

Παππάς: Επίθεση σε Στουρνάρα – “Παρεμβαίνει με τρόπο άγαρμπο”

Παππάς: Επίθεση σε Στουρνάρα – “Παρεμβαίνει με τρόπο άγαρμπο”
Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Παππάς για την στάση που κρατά ο Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με την κρίση στο Χρηματιστήριο.

Νέα επίθεση με αποδέκτη τον Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο Νίκος Παππάς με αφορμή  τη στάση του κεντρικού τραπεζίτη στην πρόσφατη κρίση στο Χρηματιστήριο.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο θέμα των τραπεζών και στη στάση του Γιάννη Στουρνάρα, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι:

«Για άλλη μια φορά ο κεντρικός τραπεζίτης συμπεριφέρεται ως πρώην υπουργός Οικονομικών μιας πολιτικής που άσκησε ο ίδιος και είχε τα αποτελέσματα που είχε και καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας, αναφερόμενος ξανά στον Γιάννη Στουρνάρα ότι θα πρέπει να προσηλωθεί στα καθήκοντά του ως κεντρικός τραπεζίτης και να μην παρεμβαίνει με τρόπο “άγαρμπο” και επικοινωνώντας με διεθνείς αντιπροσωπείες.

Η τελευταία αναφορά αφορά τις πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα και ο φιλοκυβερνητικός τύπος και που φέρουν τον Γιάννη Στουρναρά να δήλωσε πρόσφατα σε συνάντησή του με ξένους διπλωμάτες και επενδυτές, ότι τυχόν μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις αγορές. Την αναφορά του αυτή επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην ΕφΣυν ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι:

«Τους είπα ότι δεν πρέπει να αποκλίνουμε από την συμφωνία γιατί θα αντιδράσουν αρνητικά οι αγορές».

Ακόμη, ο Νίκος Παππάς άφησε αιχμές για  διασυνδέσεις του κ. Στουρνάρα με την Νέα Δημοκρατία.

«Υπάρχει μια λεπτή γαλάζια γραμμή που συνδέει τις τοποθετήσεις του, για τον κόφτη, το χρέος, ότι δεν θα ολοκληρωθούν τα μνημόνια κλπ. Η λεπτή γαλάζια γραμμή χαρακτηρίζει τη συντηρητική παράταξη η οποία πόνταρε τα πάντα σε μια καταστροφή που δεν ήρθε και τώρα πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό της», είπε.

Καταληκτικά, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε: «ο κ. Στουρνάρας θα έπρεπε να είχε παρέμβει όταν είχαμε τα προβλήματα με τις τραπεζικές μετοχές. Τα άλλα να τα αφήσει στην Πολιτεία που είναι αρμόδια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments