Οικονομία

Βούλευμα για Folli Follie: Εξαπατούσαν τους επενδυτές επί 11 χρόνια

Βούλευμα για Folli Follie: Εξαπατούσαν τους επενδυτές επί 11 χρόνια
Η Folli Follie εμφάνιζε πλασματική εικόνα για τις πραγματικές δυνατότητες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως πιθανολογείται στο βούλευμα.

“Καταπέλτης” είναι το βούλευμα για την Folli Follie.

Συγκεκριμένα η Folli Follie δημοσιοποιούσε ανακριβείς οικονομικές καταστάσεις εμφανίζοντας διογκωμένο κύκλο πωλήσεων.

Παράλληλα εμφάνιζε πλασματική εικόνα για τις πραγματικές δυνατότητες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αυτό πιθανολογείται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που διέταξε την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των στελεχών της εταιρίας.

Οι δικαστές του Συμβουλίου δέχονται με το βούλευμα τους (αριθμός 4632/2018) την πρόταση του επίκουρου οικονομικού Εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Τι αναφέρει κ. Δραγάτσης:

Eπικαλούμενος στοιχεία και καταθέσεις από την έρευνα που διενεργεί, αναφέρει ότι από το 2007 και ενδεχομένως και προγενέστερα, η εταιρία εξαπατούσε τους επενδυτές της.

Σύμφωνα με όσα τονίζονται στο βούλευμα ο υπό διερεύνηση όμιλος “έκτιζε” ενοποιημένους ισολογισμούς με “ψευδή στοιχεία” για αδιανέμητα κέρδη, ταμειακά διαθέσιμα, πωλήσεις και αποθέματα.

Τι αναφέρεται στο βούλευμα που έχει ήδη κοινοποιηθεί σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα:

“..συνάγεται ότι πρόκειται για μεθοδευμένη και σχεδιασμένη από τουλάχιστον το 2007 εξαπάτηση των επενδυτών που εμπιστεύθηκαν την ειλικρίνεια των δημοσιευμένων ισολογισμών της εταιρίας προχώρησαν σε αγορά μετοχών της και σήμερα έχουν καταγράψει τεράστια οικονομική ζημία αφού η τιμή της μετοχής μετά την αποκάλυψη της απάτης έχει υποστεί οικονομική απαξίωση”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments