Κόσμος
pagenews.gr / Κόσμος / Σκόπια: Ο Ζάεφ βρήκε έναν από του οκτώ βουλευτές για τη συνταγματική αλλαγή
Σκόπια: Ο Ζάεφ βρήκε έναν από του οκτώ βουλευτές για τη συνταγματική αλλαγή | Pagenews.gr
Pagenews Team

Ο Ζόραν Ζάεφ βρήκε έναν από τους οκτώ βουλευτές που χρειάζεται, αφού υπέρ της συνταγματικής αλλαγής στα Σκόπια τάχθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Φέριντ Μούχικ.

Ο Μούχικ ειδικότερα δήλωσε:

«Η συμφωνία με την Ελλάδα για την αλλαγή του ονόματος είναι κακή και το έχω πει τόσες φορές μέχρι στιγμής. Αδιαμφισβήτητα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Η συμφωνία είναι πικρή αλλά δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο. Αν αυτή δεν υιοθετηθεί τώρα, θα πρέπει να γίνει από άλλη κυβέρνηση».

Η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ θα συνεχίσει την Τρίτη (16.10.2018), αλλά και τις επόμενες ημέρες σχετικά με την αλλαγή του Συντάγματος, στη βάση της Συμφωνίας Ζάεφ – Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση στην ολομέλεια μπορεί να διαρκέσει το ανώτερο δέκα ημέρες, και μετά την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσει σχετική ψηφοφορία.

Για την έγκριση της πρότασης της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων (80 από τους 120 βουλευτές). Τότε η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.

Σε περίπτωση που η πρόταση της κυβέρνησης δεν συγκεντρώσει πλειοψηφία δύο τρίτων, τότε η όλη διαδικασία σταματά αυτομάτως.

Στην περίπτωση αυτή, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, θα προτείνει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Στην περίπτωση αυτή, εικάζεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 9 Δεκεμβρίου.

Ετικέτες: 
2018