Αυτοδιοίκηση

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Πέντε σχολικά κτίρια σε πιλοτικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Πέντε σχολικά κτίρια σε πιλοτικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα
Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Με επιτυχία συνεχίζεται το έργο «Teeschools» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Mediterranean 2014-2020.

Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Με επιτυχία συνεχίζεται το έργο «Teeschools» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg Mediterranean 2014-2020 – συγχρηματοδότηση από ΕΤΠΑ και Εθνικούς Πόρους – το οποίο έχει ως στόχο την πραγματοποίηση παρεμβάσεων σε σχολικά κτίρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με σκοπό τη βέλτιστη ενεργειακή απόδοση των σχολικών κτιρίων.

Στο έργο συμμετέχουν 7 Ευρωπαϊκές χώρες με 35 πιλοτικά σχολικά κτήρια.

Στην Ελλάδα η πιλοτική εφαρμογή γίνεται σε 5 σχολεία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας Εύξεινη Πόλη και η Living Prospects ΕΠΕ θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, ώρα 10.00 στο Δημαρχείο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Λ. Κ. Καραμανλή 18 βασικά στοιχεία του έργου, καθώς και πρακτικές για την αλλαγή συμπεριφοράς μαθητών με δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι Ερευνητικών κέντρων, εθνικών φορέων, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη τεχνικών υπηρεσιών, Διευθυντές σχολείων, καθώς και επαγγελματίες από τον χώρο της ενέργειας με σκοπό την ανάδειξη κατάλληλων πολιτικών και δράσεων για τους ωφελούμενους του έργου.

Ενδιαφέρον, επίσης θα έχει και η παρουσίαση του βασικού εργαλείου του έργου στους προσκεκλημένους, προκειμένου να καταστεί δυνατή η χρήση του για τη μέτρηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και συνεπώς την εφαρμογή κατάλληλων πρακτικών βελτίωσής της.

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για τις μελλοντικές δράσεις (και με μαθητές) μπορείτε να επισκέπτεστε την επίσημη ιστοσελίδα του έργου: https://teeschools.interreg-med.eu/.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments